Malmparken får Ballerup Kommunes Bygningspris

MALMPARKEN FÅR BALLERUP KOMMUNES BYGNINGSPRIS

Tegnestuen modtog i mandags Ballerup Kommunes bygningspris for projektet Malmparken.

Projektet er en nytænkende kombination af en dagligvarebutik og et beboerhus, centralt placeret tæt ved Malmparken Station og midt imellem Boligselskabet Baldersbos forskellige afdelinger. Visionen bag projektet er at give stationsområdet et løft med en ny karakterfuld bygning med nye indkøbsmuligheder og nye rammer omkring foreningsaktiviteter, private selskaber mv.

Byggeriet er disponeret med en 1.000 m2 stor dagligvarebutik i stueetagen, mens førstesalen rummer et beboerhus på omkring 700 m2 med to store sale (til hhv. 110 pers. og 60 pers.) og flere mindre klublokaler, mellem hvilke der er indrettet en større tagterrasse med væksthus, udekøkken, urtebede og forskellige siddemulighed. Derudover omfatter projektet ankomsttorv med ny disponering af parkering og busbetjening samt etablering af cykelparkering.

Huset er opført i gule tegl og med et gult tegltag, hvilket giver huset et på en gang levende og meget helstøbt udtryk. Den gule farvetone brydes af store vinduespartier og facadeudsnit i gråt aluminium ifm. dagligvarebutikken samt et større facadeparti i træ samt døre i træ ifm. beboerhuset.

Prisen gives for ”spændende og nyskabende byplanlægning og god og ordentlig arkitektur”. Og Malmparken må siges både at være en nyskabende måde at tænke byudvikling på i et samarbejde mellem private developere, arkitekter og almene boligorganisationer og god arkitektur med en høj formmæssig og materialemæssig kvalitet og en funktionel, fleksibel og sansemæssigt inspirerende indretning. Her er det i høj grad lykkedes at ‘særliggøre det almindelige’, som JJWs motto lyder.

Prisen er uddelt 6 gange de sidste 25. JJW har fået prisen en gang før – for renoveringen af Hedeparken/Magleparken i 2000.

04/10/18

Henter Billede