Særliggørelsen af det almindelige

GOD BÆREDYGTIG ARKITEKTUR FORBEDRER DET LEVEDE LIV – OG SKABER ØGET VÆRDI.

Ole Hornbek, kreativ direktør og partner hos JJW Arkitekter fortæller i DEN GRØNNE BY om gevinsterne ved at arbejde med bæredygtighed.

Med udgangspunkt i JJW Arkitekters eget kontor samt projekter indenfor undervisning, erhverv og bolig forklarer Ole Hornbek, hvordan BÆREDYGTIGHED ikke bare er et modeord hos JJW Arkitekter, men en grundlæggende del af tegnestuens tilgang til arkitektur:

At tænke bæredygtigt er at tænke rationelt og bygge med omtanke.

 

Det handler om at skabe intelligente løsninger, som ophøjer det almindelige til noget særligt, så der skabes øget værdi for brugere, lokalområde og bygherre:

Det giver en værdiskabelse, som ikke kun er til nytte for selve skolen, men også for hele bydelen (…) Og på den måde kan man faktisk kapitalisere arkitekturen. For med god, bæredygtig arkitektur – som sker i tæt dialog med kunderne – skaber vi nogle rammer, som giver større arbejdsglæde og mere trivsel. Det er jo egentligt bløde værdier, som går på den enkelte medarbejder. Men i virkeligheden smitter følgevirkningerne jo af på virksomheden og samfundets bundlinje. For dem der trives og har en høj arbejdsglæde, de leverer også et bedre produkt.

 

Læs hele interviewet her.

29/10/18

Henter Billede