tak for en herlig fest!

En stor TAK FOR SIDST til alle jer der var med til at gøre vores OktoberVELfærdsFEST til en uforglemmelig aften!

En særlig tak til talere i vores Cirkus Velfærd. 6 modige talere og en protestsanger, kom med hver deres  opråb og udgød hvad de havde på hjerte i forhold til arkitekterne og velfærdssamfundets udfordringer.

Jytte Abildstrøm, teaterdirektør og økologisk aktivist:

Du tryllebandt os alle sammen med et dejligt livgivende økologisk opråb om at huske det levende og det skæve. Om virkningen af at citere et naturdigt for en teknokrat, og om at kæmpe for retten til at aflevere en ”humørbombe” under ligusterhækken.

Jette Sønderskov, Avanti People:

Du gav hele byggebranchen en opsang om vores mange fastlåste vaner og afgrænsede faglige øer. Med udråbet:  “Rend byggebranchen i traditionerne”, bad du hele byggebranchen om at komme med ind i det moderne samfund og bidrage til løsningen af fremtidens udfordringer.  Og med et særligt kig på arkitekterne sagde du, at hvis branchen skal udvikle sig, skal arkitekterne udfylde innovations gap`et i mellem de mange fag.

Flemming Overgaard, protestsangeren “Den skuffede Arkitekt”:Din protestsang om arkitekterne

“DON´T BLAME IT ON THE ARCHITECT” beskrev med stor selvønk “den rigtige arkitekt” under pres, drømmende sig tilbage til de gode gamle dage da mindre det var mere og gode råd var dyre

Før jorden blev en kugle – Og murene blev hule – Sad arkitekter forrest – Ved det runde bord

Vi var som alkymister – Ku´ hundse med jurister- Hvorfor er det omvendt nu i dag? Melodi: Blame it on the boggie)

Steffen Moe, Grontmij Ingeniører

Du startede med at læse forordet til bedre byggeskik for at minde arkitekterne om de faglige rødder og det store ansvar, der altid har ligget på faget. For derefter at spørge, nu hvor du faktisk havde fået lov at være kritisk, hvor vores ansvar er i dag for at sikre, at der kommer ungdomsboliger til alle de unge, der flytter til byerne. Et samfundsproblem i velfærdssamfundet, der savner kreative tanker og handlemod. Et opråb til arkitekterne fra en med blik for de unge mennesker (også nogle af hans egne), der var havnet i en velfærdssprække.

Peder Elgaard, Elgaard Archtecture

Med historien om en fin lille flaske georgisk rødvin, som alle indrejsende får i velkomstgave af paspolitiet, når de ankommer til Georgien, fik du os til at tænke på: Hvad ville vi danskere give en nyankommen, som udtryk for et lille stykke dansk identitet? Og har vi blik for vores kulturelle bæredygtighed, som den lille flaske rødvin er tegn på for georgere. Der må både kigges bagud i historien, kigges ned i rødderne og nytænkes en ny epokegørende dagsorden, som da Le Corbusier fremkom med modulor. Hvordan ser vor tids modulor ud, ham vi bruger som målestok i det velfærdssamfund, vi skaber?

Mette Rose Eriksen, Bygherre fra UCC

En cirkushistorie med arkitekterne som cirkus futura, en tur i et oplevelsescirkus med flyvende trapper og gennemsigtige vægge, smukke mennesker og rene omgivelser. Du fortalte om at blive ført ind i en fantastisk drømmeverden i dit arbejde med arkitekter omkring UCC, om i tankerne at kunne bevæge dig rundt i bygninger som endnu ikke er byggede. Men også om at føle sig lidt forladt, når arkitekterne var svævet videre væk, og havde efterladt dig alene til at løse virkeligheden med de brugte kaffekopper.

Ole Hornbek, Velfærdsarkitekt JJW

Du fik peget på din største skræk: At vi alle blev dømt til “velfærdsarkitektur”, en udefinerbar konform og kafkask afart…. Velfærdsarkitektur- så vi fremover vil møde anmassende fittnesscentre, overdådige sundhedshuse, opvarmede kaffestuer og busstop, vi vil komme til at opleve automatiserede biblioteker og bæredygtige automobilværksteder før vi træder ud i parker der har været hos numerolog og skiftet navn til forlystelsesparker. Vi kommer til at møde vores kraftværk på facebook og like vores lokale købmands luftkvalitet. Der kommer sensorer i skolestolene – så vi kan sikre podernes fremadskriden i skolesystemet. I boliger der er udført som vores kæledyrs initialer kommer vi til at opleve baderum i størrelse med det nu nedlagte B&W  – mens robotter tager sig af vores personlige hygiejne og fliserne på væggen renser luften for den overflødige CO2 !

19/11/13

Henter Billede