REAKTOR INDSTILLET TIL RENOVER PRISEN

JJW har været ansvarlige for renoveringen og ombygningen af REAKTOR – Republiques foyer og bar – der nu er indstillet til RENOVER Prisen 2016.

Målet har været at skabe en anderledes teaterfoyer, der inddrager de besøgende i Republiques unikke univers samme sekund de træder ind. En amfitrappe omkranser det nye scenerum, der udgør rammen for det uventede og skæve. Ved at give plads til lokale teatergrupper rækker scenen ud i byen og bidrager til omgivelserne. Derudover er baren gennemrenoveret og fungerer både som udskænkningssted, billetluge og salgsområde for Republiques prisvindende plakater og andet merchandise. Generelt gennemsyrer Republiques stærke, grafiske identitet indretningen.

ET RÅT RUM
REAKTOR fremstår råt: Genbrug er hovedingre­diensen i baren, der er beklædt med udskårne, grønne plader fra en gammel container. Sortmalede gulve og midnatsblå vægge i opspartlet marmorpuds omkranser scenerummet og giver et industrielt udtryk, mens amfitrappen i beton styrker det rå udtryk, der kendetegner teatrets øvrige rum. Råheden understreger, at det er det intime og upyntede, der er fokus på REAKTOR. Differentieret belysning understøtter rummets funktion som uformelt mødested og skaber hyggelige kupéer/sofa-hjørner/siddepladser, der sikrer, at der både er plads til det store fællesskab og mere personlige møder.

Læs mere REAKTOR på Republiques hjemmeside

HVOR LIDT SKAL DER TIL?
Renoveringsprojektet var underlagt et stramt budget. For at sikre projektets økonomiske bæredygtighed er REAKTOR udviklet ud fra et koncept om ”håndholdt projektering”, der blandt andet indebærer, at der kun er tegnet de allermest nødvendige skitser og arbejdstegninger. I stedet for er projektet udviklet i en tæt og åben on-site dialog med Republique Teater. REAKTOR er et skoleeksempel på, hvordan et tillidsforhold mellem rådgiver og bygherre resulterer i et uventet, personligt og anderledes renoveringsprojekt.  Som en del af den økonomiske optimering har teaterets egen snedker fremstillet sofaer og andet inventar, der ellers ville have øget renoveringsbudgettet væsentligt.

Se flere fotos på Renover.dk 

Renoveringen og ombygningen af REAKTOR illustrerer, at man ikke behøver de store budgetter for at skabe velfungerende arkitektur. Kreativitet og et tæt involverende samarbejde kan også gøre det. Resultatet er et identitetsskabende kulturelt og socialt mødested på Østerbro.

FAKTA
REAKTOR – Foyer og bar for Republique Teater
Beliggenhed: Østerfælled Torv 37 – 2100 K bh Ø
Totalrådgiver JJW Arkitekter
Bygherre: Republique Teater

15/02/16