ProjektIndretning Albertslund plejecenter og sundhedshus

Indretning Albertslund plejecenter og sundhedshus Projektbeskrivelse

Kontaktperson: Janne Raahauge Dyhr

Indretning Albertslund plejecenter og sundhedshus

HJEMLIG OG RAR ATMOSFÆRE
JJW Arkitekter har stået for programmering, brugerinddragelse og projektering af sundhedshuset og plejecenter. Derudover er JJW også ansvarlige for det samlede indretningsprojekt, herunder indretning af Café Albertine. Janne Raahauge Dyhr, der har stået for projektet fortæller om idéen bag indretningsprojektet, fortæller:

“Visionen har været at skabe en form for folkekøkken med en hjemlig og rar atmosfære med plads til alle i alle aldre. Hjemligheden bliver yderligere understøttet af, at vi anvender forskellige stole samt store plankeborde, der indbyder til fællesspisning. I materialevalget og farverne har vi arbejdet med at bringe haverummet/forpladsen indenfor blandt andet ved hjælp af listebeklædning og varierede grønne nuancer”

Café Albertine fungerer allerede som et centralt mødested for alle – på tværs af aldre og interesser. Bag disken står unge fra Grennessminde, der arbejder for at skabe dynamik og nye arbejdspladser for unge med særlige behov. Samtidig har de et stort fokus på, at sund livsstil er med til at øge livskvaliteten. Caféen bliver drevet både som en almindelig forretning og som social-økonomisk virksomhed, der blandt andet skaber arbejds muligheder til udsatte unge. Læs mere her

Sundhedshuset ligger i forlængelse af caféen med ankomstatriet som kobling mellem funktionerne. Vi har søgt at indrette venteområderne som smukke og anderledes steder.

Hjemlighed har også været kodeordet i indretning af selve plejehjemmets fællesområder. Der er lagt vægt på at skabe trygge og hjemlige opholdsteder hvor farver, møbler og kunst danner en fin ramme om beboernes og ansattes liv.

FAKTA
Sundhedshus, bytorv, plejecenter, ældre- og akutboliger, Kvickly Supermarked med kontor og personalerum, P-plads terræn og kælder samt busholdeplads.
Bygherre: Albertslund Kommune
Samlet areal: 23.000 m2 – 108 plejeboliger heraf 15 ældreboliger og 12 flexboliger (3.300 m2), sundhedshus (3.739 m2), Kvickly (3.591 m2), 230 P-pladser
Totalentreprenør: MT Højgaard
Ingeniør: MT Højgaard Design & Engineering
Arkitekt: JJW Arkitekter, schmidt hammer lassen,
Indretning: JJW Arkitekter
Landskab: Schönherr
År: 2011-2015
Energiklasse: 2020