Projektsøfartsstyrelsen

søfartsstyrelsen Projektbeskrivelse

Kontaktperson: Janne Raahauge Dyhr

søfartsstyrelsen

I Henkels gamle administrationsbygninger på Carl Jacobsens vej i Valby, har vi indrettet kontorer til Søfartsstyrelsen. Den gamle administration består af 3 huse, med samme rå overflader, sorte ståltrapper og plankegulve som vi har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Bygningsstyrelsen i Henkels gamle Sæbefabrik.
JJW har stået for indretningen af styrelsens arbejdspladser, mødecenter, kantine og reception i samarbjede med Søtoftegaar, tilsvarende de 2 ovennævnte styrrelser.
Det helt unikke i arbejdet med Søfartsstyrelsen, har været muligheden for at iscenesætte og sortere i det fantastiske skatkammer af Guldaldermalerier, modelskibe, bøjer etc. I Styrrelsens gamle lokaler var de smukke malerier og skibe spredt i gangarealer. Vi har i nyindretningen samlet og grupperet skattene, så de får en ny og central placering som en del af stedets fortælling. I et møderum, danner en mørkeblå væg baggrund for et hav af smukke malerier af flåden. I loungen, er fine modelskibe hængt op side om side på væggen. De karakteristiske bøjer er opstillet ved arbejdsområderne og markerer fælles opholdsrum/ lounge og køkken.
For at skærme visuelt, men ikke lysmæssigt for mødecentret, er glasvægge og døre beklædt med søkort trykt på folie. De smukke grafiske kort føjer sig til fortællingen om Søfartsstyrelsens historie og arbejdsområde.