Ny opgave – Solhusene

JJW Arkitekter har i samarbejde med Wissenberg vundet konkurrencen om at realisere en gennemgribende helhedsplan for 172 almene boliger i Albertslund.

Lidt tilbagetrukket fra Roskildevej i et ældre villakvarter i Albertslund ligger Solhusene. Et alment boligbyggeri bygget af to omgange i 1940’erne og 1950’erne, bestående af 15 blokke i to etager –  i alt 172 boliger. Et stille og lidt slidt område, som med en omfattende helhedsplan nu skal opgraderes og fremtidssikres.

JJW Arkitekter og Wissenberg har vundet konkurrencen med et vindertilbud, der dels lægger vægt på en skånsom byggeproces for beboerne, og dels fokuserer på udførelse af to demonstrationsprojekter samt budgetsikkerhed og værdiskabelse gennem tæt samarbejde.

Bygherren er Albertslund Boligselskab, repræsenteret ved BO-VEST boligadministration, og projektet omfatter bl.a. sammenlægning af 36 lejligheder, nye badeværelser, udskiftning af vinduer og terrasse- og altandøre, nye faldstammer, efterisolering af gavle og udskiftning af brugsvandsinstallationer. Specielt for projektet er, at der også skal etableres to demonstrationsprojekter støttet af Landsbyggefonden; et hybridt solcelleprojekt, og et ventilationsprojekt hvor to forskellige ventilationssystemer testes op mod hinanden.

JJW Arkitekter er underrådgiver til Wissenberg og projekteringen starter op i februar 2019. Hele projektet forventes afsluttet maj 2022.

29/01/19

Henter Billede