1. SPADESTIK PÅ HEMPEL KOLLEGIET DTU

Torsdag d. 11. februar var der første spadestik på Hempel Kollegiet, DTU. Kollegiet bliver hjem for 200 danske og internationale ingeniørstuderende, bidrager til at skabe et multifunktionelt campusområde og understøtter DTU’s miljømæssige og sociale bæredygtighedsambitioner.

Fotografiet viser Claus Nielsen, Universitetsdirektør DTU, Sofia Osmani (C), borgmester Lyngby-Taarbæk og Richard Sand, bestyrelsesformand Hempel Fonden, som gør klar til at tage første spadestik til det nye byggeri.

Lokalavisen Det grønne område citerer universitetsdirektør Claus Nielsens tale:

Vi er et eliteuniversitet. Når vi udveksler studerende med nogle af verdens bedste tekniske universiteter, så foregår det én til én, så hvis de stiller en studieplads og bolig til rådighed, så gør vi det samme. (…) Det bliver et meget smukt kollegie, der passer godt til DTU’s eksisterende arkitektur.

 

Læs hele artiklen på Det Grønne Områdes hjemmeside

BÆREDYGTIGHED I FOKUS
B. Nygaard Sørensen er totalentreprenør på projektet med JJW Arkitekter og Bascon som underrådgivere. Søren Wendel Meyer, projekterings-, salgs- og marketingchef i B. Nygaard Sørensen fortæller at bæredygtighed er en integreret del af projektet

Bæredygtighed er en del af en helhedsorienteret tankegang baseret på valg, som afbalanceres i forhold til miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn, vi udvikler med JJW Arkitekter. Vi har i projekteringen af Hempel Kollegiet, DTU arbejdet meget tæt og konstruktivt med vores underrådgivere, og processen har givet stor værdi til bygherrens byggeri.

 

Lars B. Lindeberg er partner og kreativ direktør for Læring og Kultur, fremhæver Hempel Kollegiet for dets sociale bæredygtighed. Både som afgørende for et godt bomiljø og et godt studieliv, men ligeledes som en medvirkende faktor til de udenlandske studerendes integration på DTU

Det sociale er afgørende for et godt uddannelsesforløb, og i Hempel Kollegiet, DTU sætter vi fokus på samspillet mellem det sociale og læringsprocesser. Vi har udviklet det sociale rum som en gennemprøvet tilgang til uddannelses- og kollegiebyggerier. På DTU er det sociale rum både de store fællesskaber, muligheden for at møde virksomheder og invitationen til at blive en del af Lyngby. Det sociale rum er et socialt bæredygtigheds-potentiale, vi tilbyder de 200 internationale studerende, der skal bo på Hempel Kollegiet, DTU.            

 

Kollegieboligerne er klar til indflytning til studiestart 2017.

FAKTA
Hempel Kollegiet, DTU – 200 kollegieboliger
Bygherre: H-Kollegie Fonden
Totalentreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab
Ingeniør: Bascon
Administrator: KAB
Bygherrerådgiver: Wissenberg
Areal: 7.400 m2
År: 2015 – 2017

 

11/02/16

Henter Billede