DANMARKS FLOTTESTE OPGANG?

Seneste udgave af Magasinet Beton bringer en artikel om Frøsiloen også kendt som Gemini Residence. Derudover har de produceret en video med Ole Hornbek, der fortæller om transformationen af Frøsiloen.

BESØG BETON OG SE VIDEO MED OLE HORNBEK

Ombygningen af Frøsiloen er et skoleeksempel på, hvordan tidligere industribygninger kan transformeres til nye funktioner – her boliger i hjertet af Københavns havnefront – samtidig med at man med respekt for historien skaber et vidnesbyrd om Danmarks moderne industrihistorie.

Frøsiloen blev oprindeligt opført i 1965 og var brugt af Dansk Sojakagefabrik frem til de tidlige 90’ere. I 2005 blev de to betonsiloer ombygget til 84 lejligheder. Projektet er tegnet af den hollandske tegnestuen, MVRDV, og projekteret og udført af JJW Arkitekter. Bebyggelsen fik navnet Gemini Residence.

BESØG MVRDVs HJEMMESIDE

LEJLIGHEDER UDENPÅ SILOEN GIVER MASKIMAL UDSIGT

I dag står siloerne som rå, nøgne strukturer, hvilket også var en af ombygningsprojektets største udfordringer. Samtidig var det netop i siloernes strukturelle begrænsninger, at teamet fandt løsningen. Da man skulle udvikle boligerne var en af de begrænsende faktorer, at det er vanskeligt at skære store åbninger i beton ringene.  Hvis man placerede lejligheder inde i siloerne, ville de derudover blive indadskuende i forhold til de omgivelser, der i høj grad opfordrer til udsyn og udsigt.

For at sikre alle lejligheder maksimal udsigt og skabe så fleksible boliger som overhovedet muligt placerede man lejlighederne udenpå siloerne.

TEXLONTAG FØRER LYS IND I ATRIET

Begge silokerner er overdækket med et Texlontag. Det var første gang, at man i Danmark brugte denne type tag i et boligprojekt. Overdækningen resulterer i et lobbyrum i hele bygningens højde – vi mener at det er en værdig kandidat til Danmarks flotteste opgang, som Ole Hornbek fortæller i videoen på Dansk Betons hjemmeside.

VERDENS ÆLDSTE BETONBLAD

Magasinet Beton er Danmarks eneste fagblad, der direkte retter sig mod betonbranchen. Magasinet dækker alle aspekter af beton og er udkommet i sin nuværende form siden 1984, men har rødder tilbage til 1917 og er således verdens ældste betonblad.

LÆS MERE OM MAGASINET BETON

FAKTA

Bygherre: NNC PD A/S – Gemini Residence A/S
Arkitekt: MVRDV og JJW Arkitekter
Rådgivende ingeniører: Rambøll og Peter Lind A/S
Areal: 10.584 m2 + 2.500m2 kælder
Byggeår: 2005

 

26/08/15

Tilknyttet Frøsiloen

Henter Billede