SKOLEN I SYDHAVNEN ER ÅRETS SKOLEBYGGERI

“Skolen er et fint eksempel på, hvor skolearkitekturen står nu: Fokus på at skabe sikre og holdbare løsninger, som ikke står i vejen for fremtidige forandringer af folkeskolen. Skolens decentrale fællesområder er veldisponerede og inviterer til alsidigt liv, dels i forhold til undervisning, læring, fordybelse, bevægelse/aktiv læring og pause/frikvartersliv. (…) Arkitekturen inddrager naturelementet vand på konkret vis i bygningen. Børnene bliver derved engageret med alle sanser og anspores til ny leg og kreativitet. Skolens formsprog åbner op til byen og indbyder til udveksling med det omgivende miljø. Den åbne og differentierede planløsning giver mulighed for en afvekslende undervisning indendøre og masser af bevægelse udendørs. Samtidig er der også skabt enkelte mere afskærmede pladser indendørs til rolige pauser, som børn i dag har stort behov for.”

 

Sådan begrunder juryen kåringen af Skolen i Sydhavnen som Årets Skolebyggeri 2015.

ÅRETS SKOLEBYGGERI 2015
Prisen for Årets skolebyggeri er uddelt af Nohr-Con i forbindelse “Konference om byggeri af fremtidens skole”, der løb af stablen d. 30. september. Juryen indstillede fem projekter, og i sidste ende afgjorde en offentlig afstemning, hvem der skulle have prisen.

Læs om kåringen

Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S), udtaler om kåringen:

”Jeg er rigtig stolt over, at Skolen i Sydhavnen er blevet kåret til Årets skolebyggeri. Skolen i Sydhavnen er et enestående nybyggeri, hvor funktionalitet og design arbejder sammen med det omkringliggende byrum og skaber nogle unikke muligheder for fx at inddrage Sydhavnen i undervisningen. Skolereformen stiller nogle nye og spændende krav til undervisningen, og de kan til fulde opfyldes på Skolen i Sydhavnen, der kombinerer fokus på læring og leg med et smukt og moderne udtryk.”

 

I forbindelse med konferencen har Nohr-Con produceret en film om Skolen i Sydhavnen, hvor Lars B. Lindeberg, partner og leder af Læring & Kultur hos JJW Arkitekter, fortæller om visionerne bag projektet.

Se filmen på Nohr-Cons YouTube kanal

KØBENHAVNS KOMMUNES AMBITIONER SKABER OPTIMALE RAMMER
Lars B. Lindeberg fremhæver Københavns Kommunes ambitioner som en væsentlig årsag til at projektet er blevet, som det er blevet:

”Et hus bliver aldrig bedre end de ambitioner, som bygherren lægger i det. På Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes ambitioner det bedst tænkelige udgangspunkt for hele vores teams arbejde. Det gælder både ønsket om skabe sammenhæng med byen, hvilket vi har løst ved at placere de udadvendte funktioner i underetagen, invitere bydelens borgere ind på skolen og tage skolen ud i byen. Det gælder især også ambitionen om at give børnene og de ansatte de optimale rammer for læring og social udvikling”.

 

I forbindelse med den netop overståede Rising Architecture Week har DANISH skrevet en artikel og produceret en video under overskriften DANISH Architecture in Copenhagen

Læs artikel på DANISHs hjemmeside

Se video på DANISHs vimeo-kanal

I forbindelse med Rising Architetcure Week besøgte RIBA Journal Skolen i Sydhavnen.

Læs “It’s a little bit frightening” på RIBA Journals hjemmeside

MARITIM OG NATURVIDENSKABELIG PROFILSKOLE
Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes nye maritime og naturvidenskabelige profilskole. Skolen slog dørene op i forbindelse med skolestart d. 10. august. 4. september var der officiel indvielse, hvor blandt andre Overborgmester Frank Jensen (S), Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V), skoleleder Morten Biering og partner og indehaver Lars. B. Lindeberg holdt taler.

Indvielse af Skolen i Sydhavnen

FAKTA
Projekt: Nybyggeri – Folkeskole
Sted: Støberigade 1, 2450 København SV
Bygherre: Københavns Kommune, Børne- & Ungdomsforvaltningen
År: 2006 – 2015
Areal: 9.500 m²
Arkitekt: JJW Arkitekter (Totalrådgiver)
Ingeniør: NIRAS
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Storentreprenører: B. Nygaard Sørensen A/S, Lindpro, Jakon A/S og G.V.L. Entreprise A/S
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel

30/09/15

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede