SKOLEN I SYDHAVNEN PÅ ARKITEKTURBIENNALEN

Skolen i Sydhavnen er en del af det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig – ”Art of Many – The Right to Space”. Det danske bidrag er kategoriseret i fem dagsordener: Beyond Luxury, Designing Life, Exit Utopia, Pro Community og Claiming Space, som den triple-prisvidende skole er en del af.

Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes maritime og naturvidenskabelig profilskole, der åbnede til skolestart 2015. Skolen har vundet prisen for ”Årets Skolebyggeri” og ”Årets Danske Byggeri”. I foråret 2016 vandt Skolen i Sydhavnen den internationale arkitekturpris “WAN Education Awartd” foran uddannelsesbyggerier fra hele verden.

Skolen i Sydhavnen vinder WAN Education Ward 2016

At en folkeskole kommer på Arkitekturbiennalen i Venedig sætter dansk arkitektur og Københavns Kommunes ambitioner på skoleområdet på den internationale scene som et (skole)eksempel på, hvordan man skaber optimale rammer for børnenes læringsmæssige og sociale udvikling. Vi viser verden vores store ambitioner på arkitekturområdet med kvalitet og bæredygtighed som iboende elementer. Det er noget vi skal værne om. Ikke blot fordi vores arkitektur- og designtraditioner gør Danmark til et bedre sted at leve, men også fordi de er med til at markedsføre os internationalt og samtidig skaber potentialer for øget eksport.

 

udtaler Lars B. Lindeberg, partner og leder af Læring og Kultur hos JJW Arkitekter.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) udtaler

De fysiske omgivelser påvirker os mennesker enormt. Derfor er vi i fuld gang med at renovere en lang række af Københavns folkeskoler, så de bliver tip-top i stand. Og så har vi opført den helt særlige Skolen i Sydhavnen, hvor arkitekturen støtter op om skolens faglige profil og skaber et stærkt læringsmiljø for Sydhavns børn. Jeg er stolt over den anerkendelse, skolen får i Danmark og internationalt.

 

ART OF MANY AND THE RIGHT TO SPACE
Dansk Arkitektur Center er af Kulturministeriet udpeget som kommissær for det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig. Projektet støttes af Realdania, Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur, Dreyers Fond og Ny Carlsbergfondet.

Udstillingen finder sted fra d. 28. maj til d. 20. november 2016. Lars B. Lindeberg, partner og leder af Læring og Kultur, samt Ole Hornbek, partner og leder af By og Bolig, deltager begge i åbningsceremonien.

Læs mere om det danske bidrag på DACs hjemmeside

Læs mere om Arkitekturbiennalen på den officielle hjemmeside

 

26/05/16

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede