BYGGEPLADSBESØG – SKOLEN I SYDHAVNEN

Torsdag d. 20. november arrangerer Forbundet Arkitekter og Designere ekskursion til nybyggeri, og Skolen i Sydhavnen er et af de projekter, man har mulighed for at besøge. Turen er arrangeret af Arkitours og Troels Bloksgaard, Arkitekt MAA og projektleder hos JJW ARKITEKTER, viser rundt.

Da JJW vandt konkurrencen om Skolen i Sydhavnen manglede bydelen et mødested. Derfor var en af målsætningerne at skabe et byggeri, der både fungerer som skole og et kulturelt samlingspunkt. Løsningen har været at gøre stueetagen og en del af første etage til offentlige zoner. ”Vi inviterer byens borgere ind til at bruge skolen, og derfor ligger alle offentlige funktioner som eksempelvis faglokaler og kantine i stueplan, mens selve elevområderne er placerede på de øvre etager.” fortæller Lars B. Lindeberg.

Skolen i Sydhavnen er en profilskole med en maritim og naturfaglig profil. Fra skolen forbinder en stor amfitrappe skolen med vandet, der bruges som et ekstra undervisningslokale. Eksempelvis er det meningen, at eleverne tager ud i kajakker og modtager undervisning i matematik, fysik samt natur og teknik. En konkret mulighed for at udnytte vandet til tværfaglig undervisning er, at eleverne fanger en fisk, der lever i et hyttefad i havnen. Derefter studerer de den i natur & teknik, hvorefter de tilbereder fisken i hjemkundskab for endelig at servere den i kantinen for deres skolekammerater. På det læringsmæssige niveau har fagpersoner fra ’Det maritime Ungdomshus’ opstillet guidelines for en lærende dagligdag tæt på vandet.

Læs mere om byggepladsbesøget på Forbundet Arkitekter og Designeres hjemmeside.

16/10/14

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede