CRADLE TO CRADLE PÅ KATRINEDALS SKOLE

Katrinedals Skole er under forandring. Københavns Kommune er bygherre på renoverings og tilbyg­nings­projektet, der består af 3.500 m2 nybyggeri og renovering af 6.000m2 eksisterende bygninger. Katrinedals Skole er et bæredygtigt foregangsprojekt med Kalks Cradle to Cradle certificerede cementfri mørtel og genbrugstegl fra Bispebjerg Hospital.

Efter udbygningen og renoveringen bliver Katrinedals Skole en 4-sporet skole for 0. – 9. klassetrin. Udover selve skolebyggeriet er udvidelsen af fritidshjemmet ”Katfrit” en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal udbygges og istandsættes og bliver skolens idrætshal, som også kan benyttes af beboerne i lokalområdet.

CRADLE TO CRADLE KALMØRTEL OG GENBRUGSTEGL
De nye bygninger får en teglfacade, der sikrer, at nybyggeriet tilpasser sig de eksisterende bygninger. Det er Kalks cradle 2 cradle certificerede cementfri kalkmørtel, der binder det hele sammen, og Københavns Kommune er den første bygherre, der anvender Kalks mørtel i et byggeprojekt. Som et yderligere bæredygtighedstiltag anvender man genbrugstegl fra blandt andet Bispebjerg Hospital. Genbrugsteglet svarer til en besparelse på CO2-kontoen på 70 ton.

21. oktober lancerer Kalk verdens første C2C-certificerede kalkmørtel, samt en række andre bæredygtighedsinitiativer. Partner og indehaver Lars B. Lindeberg kommer fortæller om JJWs arbejde med Katrinedals Skole. Læs mere på Kalks hjemmeside.

INSPIRATION FRA CAMPUSUDVIKLING
JJW Arkitekter er totalrådgiver på Katrinedals Skole. Lars B. Lindeberg forklarer, hvordan teamet er inspireret af tankerne bag campusudvikling, hvor samspillet mellem uddannelsesbygninger og deres omgivelser er et af de centrale elementer. ”Vores grundidé er at skabe en skole, hvor de eksisterende og nye bygninger bidrager til at skabe en campus-fornemmelse. Derfor har vi fokuseret på at udvikle lokalerne med så stor transparens som muligt, så der skabes sammenhæng mellem ude og inde. Vi opgraderer udearealerne, så de fremstår attraktive og kan bruges aktivt i undervisningen samt udenfor skolens åbningstider. Derudover er jeg stolt af, at vi på dette projekt indarbejder en lang række bæredygtighedsinitiativer som blandt andet C2C mørtel og genbrugstegl”.

Læs pressemeddelelse ”Overborgmester Frank Jensen tager første spadestik på Katrinedals Skole”

FAKTA
Projekt: Udvidelse og renovering af Katrinedals Skole
Bygherre: Københavns Kommune
Areal: Nybyggeri ca. 3.500 m² / renovering 6000 m²
Totalrådgiver/Arkitekt: JJW Arkitekter A/S
Entreprenør: Einar Kornerup A/S
Ingeniør: Rambøll
Landskab: PK3

 

30/09/15

Henter Billede