Dejligt med ekstra plads

I ugens udgave af Amagerbladet kunne man læse om de tidl. beboere fra Øselsgården på Amager, som nu i 2 måneder har været beboere på Ørestadens Plejecenter. Her et uddrag fra artiklen:

Et andet positivt aspekt, som beboerne roser, er den enkelte boligs størrelse. På Øselsgården var den enkelte lejlighed 14 kvadratmeter, i Ørestad er den 43. Og det har også betydning for personalet.
»Det bliver en mere bevidst ting for os, at borgerne bor i egen bolig med dørklokke, det er ikke lige som et gammeldags plejehjem, hvor de ældre boede på et værelse, som var ’vores’. Det har en betydning for borgernes og vores tilgang til hinanden. Og så bliver det også lettere at udføre det praktiske arbejde, for eksempel på badeværelset, hvor der nu nemt kan være to personer. Mange synes også, at fællesrummene er dejlige – for hver 12 lejligheder er der en dagligstue, hvis indretning og rummelighed gør, at de bliver brugt rigtig meget. Pårørende kan også lide at være der, der er god plads – man bryder sig ikke om at blive stuvet alt for tæt sammen,« siger Anne Magrete Pallesen.

Læs hele artiklen HER.

14/12/12

Henter Billede