FORSKERSTEMMER: Udvikling af almene boligområder

Det er komplekst at arbejde med renovering af almene boliger og kræver ud over byggeteknisk viden en omfattende forståelse for de involverede aktører og de værdier, der er i spil.

Camilla Hedegaard Møller er ErhvervsPostdoc hos JJW/KADK og beskæftiger sig med netop dette felt. Gennem sin forskning ”VIDENSBASERING AF ARKITEKTFAGLIG RÅDGIVNING I DE TIDLIGE FASER AF UDVIKLING AF ALMENE BOLIGOMRÅDER” er hun kommet frem til en række opmærksomhedspunkter, der har betydning for arbejdet med renovering af det almene.

Læs mere i Camillas essay FIRE PERSPEKTIVER PÅ RENOVERING, hvor hun blandt andet skriver om materielle og immaterielle værdier, om aktør-netværk og om at balancere konkurrerende narrativer.

”I dette essay præsenteres værktøjer. De er hverken fysiske genstande eller metode-opskrifter. De repræsenterer eksempler på tænkemåder, perspektiver eller briller, som vi kan bruge til at reflektere over renovering af almene boliger. Test dem og brug dem kreativt og troløst. Hvis de virker, er det godt.
Herfra skal vi ikke tale mere om godt eller dårligt. Der er kun én regel: Værdidomme er forbudt. Vi sætter for en gangs skyld parentes om rigtigt og forkert. Det handler ikke om meninger og holdninger, men om at få øje på noget nyt.”

 

Find resten af essayet i vores seneste publikation RENOVARE (s. 22-19), der er frit tilgængelig her eller gå direkte til indlægget her.

20/04/20

Henter Billede