FØRSTE SPADESTIK PÅ KATRINEDALS SKOLE

21. april tager overborgmester Frank Jensen (S) og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) første spadestik på udvidelsen og renoveringen af Katrinedals Skole i Vanløse.

Det sker fra kl. 13.15 til 14.15 på adressen Vanløse Allé 44, 2720 Vanløse. Der er taler ved Frank Jensen, Pia Allerslev, skoleleder Karen Leth og Lars B. Lindeberg, indehaver og leder af læring og kultur hos JJW Arkitekter.

Overborgmester Frank Jensen udtrykker begejstring for projektet.

”Med den nye skolebygning bliver Katrinedals Skole klar til at tage imod mange nye elever de kommende år. Med udvidelsen skaber vi samtidig et grønt, campuslignende område i moderne og tidssvarende rammer, og der kommer helt moderne faciliteter til undervisningen. Jeg er glad for, at vi med ombygningen af skolen sikrer, at skolen åbner sig ud mod samfundet og inviterer lokalområdet indenfor”.

 

”Hvis vi skal have flere forældre til at vælge den københavnske folkeskole, skal vi også sørge for, at rammerne er i top. Det gør vi nu med udbygningen af Katrinedals Skole, hvor eleverne blandt andet kan se frem til et helt nyt science center. Jeg var selv på besøg på skolen og det tilknyttede fritidshjem for nylig, hvor de fortalte om de nye planer. Jeg er slet ikke i tvivl om, at når den nye tilbygning og de nye udearealer står færdig, bliver det et fantastisk område både for skolens elever og medarbejdere, men også for beboerne i lokalområdet”, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

 

Projektet omfatter 3.500 m2 nybyggeri og renovering af 6.000m2 eksisterende bygninger. JJW Arkitekter er totalrådgiver, Einar Kornerup er entreprenør, Rambøll er ingeniører mens PK3 Landskabsarkitekter er ansvarlige for landskabet.

Som en del af projektet udbygges og istandsættes Brønshøj Sportshal og bliver skolens idrætshal, som ligeledes kan benyttes af beboerne i lokalområdet.

DIGITALT UDBUD MED CCS-KLASSIFICERING
I forbindelse med udbuddet stillede Københavns Kommune IKT-krav om, at der blev udarbejdet et digitalt udbud, der også angav præcise mængder.

“Vi har brugt det af bips udviklede CCS-klassifikationssystem og tilhørende måleregler. Samtlige bygningsdele er klassificerede, der er udarbejdet tilbudslister og 3D-modellen danner grundlag for udbudsmaterialet. Målet har været at spare tid og ressourcer i de efterfølgende faser og ikke mindst få mere præcise tilbud fra de bydende entreprenører. Einar Kornerup vandt som sagt udbuddet og nu glæder vi os over at komme i gang med projektet”, fortæller Magnus Sølvhøj Kühn, der er bygningskonstruktør MAK hos JJW Arkitekter.

 

ARTIKEL I ARK BYG / LICITATIONEN
Fredag d. 17. april bringer Ark Byg / Licitationen en artikel om første spadestik.

Byggeaktiviteterne fortsætter frem til skolestart 2016 – undtaget gymnastiksalene, der står færdige december 2016.

17/04/15

Henter Billede