FRA TRÆT KONTORBYGNING TIL FREMTIDENS ARBEJDSPLADSER

Arkbyg har besøgt Københavns nye jobcenter på Gl. Køge Landevej i Valby. Her er seks jobcentre blevet samlet i ét nyt sammenhængende center for hele hovedstaden. Til trods for et uinspirerende udgangspunkt er projektet et godt eksempel på, hvordan eksisterende og uinspirerende kontorbygninger kan omdannes til at rumme fremtidens kontorarbejdspladser siger partner i JJW, Katja Viltoft, der fortsætter:

Grundstrukturerne i bygningerne var i orden. Der var både god bredde og en god etagehøjde, med plads til nye installationer, og efterhånden som vi fik skrællet de gamle lag af, kunne vi disponere og tegne noget tidssvarende.  Vi arkitekter har en opgave i at finde nøglen til hvordan den eksisterende bygningsmasse kan få nyt liv, for vi kan ikke med bæredygtighed som målsætning, tillade os at vende ryggen til den eksisterende bygningsmasse, uanset om det er boliger eller kontorbygninger.

 

Projektet er udviklet og udbudt i samarbejde med Københavns Jobcenter, Lundbeck, Signal Arkitekter og Fokus Management. Projektet er realiseret af entreprenørvirksomheden BGB, Niras, Rønnow Arkitekter, samt PLH Arkitekter og Midtconsult.

Læs hele artiklen hos Arkbyg.

20/05/19

Henter Billede