Fremtidens ældreboliger

Britiske The Guardian stiller i en længere artikel skarpt på, hvordan den ældre-venlige by ser ud.

Præmissen for ældreboligen har ændret sig, forklarer Julia Park, arkitekt og leder af boligforskning hos Levitt Bernstein, i artiklen. Gruppen, der betegnes som ”ældre”, er vokset i antal, og de holder sig friske længere. Det medfører nye krav til funktionalitet og muligheder. Hvor ældreboliger tidligere har været sidste mulighed, begynder vi nu at se boliger, der er udformet som attraktive alternativer, de ældre aktivt ønsker at tilvælge, siger Julia.

I den sammenhæng fremhæves Ørestad Plejecenter, der er tegnet af JJW Arkitekter for AKB, København og Københavns Kommune, som et eksempel på inkluderende og attraktivt design af boliger til den ældre del af befolkningen.

Ørestad Plejecenter er indrettet med fleksible fællesrum og offentlige funktioner som café, frisør og tandlæge. Det sikrer et løbende mix af forskellige mennesker i bebyggelsen og understøtter beboernes fortsatte forbindelse til samfundet.

“The architects [JJW Arkitekter] have created a light, clean, contemporary environment that avoids any sense of stigmatising or patronising its residents, instead making it clear that they are valued. We all fear dementia – this is a place that shows how good design and good care can reduce that fear.” siger Julia Park i artiklen.

 

Læs hele artiklen hos The Guardian.

17/12/18

Henter Billede