Fremtidens Brøndby Strand

FREMTIDENS BRØNDBY STRAND
Vi er glade for at være en del af det team, der torsdag den 5. maj blev udråbt som vinder af parallelopdraget om udviklingen af Fremtidens Brøndby Strand!

Ønsket med opdraget er at skabe strategier for bedre sammenhænge, mere liv, aktivitet og blandede boligformer for området i og omkring Brøndby Strand Parkerne, der i dag fremstår som store ensartede enklaver af forskellige typologier uden gennemskuelige forbindelser på tværs, mellem og ud til kysten.

Det var et enigt bedømmelsesudvalg, der havde peget på Team Cobe som vinder.

”Team Cobe præsenterer et overbevisende og fleksibelt forslag til hovedgreb, der i høj grad vurderes at være robust over for de løbende skift og uforudsete hændelser, som fremtiden altid vil bringe. Under overskriften ’på kryds og tværs’ beskriver teamet, hvordan den i dag meget opdelte bydel bindes sammen af nye forbindelser og mødesteder. Sammenhængen mellem plan og vision er tydelig, uden at være afhængig af realiseringen af helt bestemte dele.”

Vi glæder os til at følge udviklingen de næste 20 år. – Og forhåbentlig være en del af arbejdet med at videreføre og videreudvikle det, vi ser som et pragteksempel på den socialdemokratiske velfærdsstat. Den ikoniske almene arkitektur, de blandede boliger, kulturfaciliteterne og de store naturmæssige herlighedsværdier med adgang for alle. Alt dette skal vi holde fast i og gøre endnu bedre, så Brøndby Strand også bliver fremtidens idealforstad.

Læs mere om projektet og bedømmelsesudvalgets kommentarer her hos Brøndby Kommune.

Team Cobe består af: Cobe, Urban Creators, JJW Arkitekter, Implement Consulting Group, EY, Marie Stender, Light Bureau og AFRY.

09/05/22

Henter Billede