Generationernes Træhus udvalgt til Boliglaboratorium

GENERATIONERNES TRÆHUS UDVALGT TIL BOLIGLABORATORUIM

Sammen med en række dygtige samarbejdspartnere er Byggepartnerskabet &os blevet udvalgt til Statens Kunstfond og Realdanias Boliglaboratorium, der skal komme med bud på, hvordan vi skal bo og bygge i fremtidens Danmark.

Vi deltager med udviklingsprojektet “GENERATIONERNES TRÆHUS” en ny type byhus, bygget bæredygtigt i træ. Projektet er ét af syv udvalgte udviklingsprojekter (64 ansøgere) til Boliglaboratorium.

Med udviklingsprojektet Generationernes Træhus skabes en showcase for hele Danmark i at bygge i træ – op til 10 etager. Det bliver både socialt og miljømæssigt bæredygtige bygninger, hvor det CO2-belastende beton i videst muligt omfang erstattes af træ. Samtidig undersøges, hvordan man kan bo og samarbejde på tværs af generationer og livsformer. Fællesskab og delekultur bliver omdrejningspunktet i det, man kan kalde ’en landsby i højden’.

Målsætningen i Boliglaboratorium er at gentænke arkitekturen i Danmark – og vi glæder os til det videre arbejde! JJW Arkitekter deltager som del af Byggepartnerskabet &os.

Partnerne bag Generationernes Træhus er KAB, SAB, Boligforeningen 3B, Boligselskabet AKB, København, Himmerland Boligforening, Brabrand Boligforening, Boligforeningen Århus Omegn og Byggepartnerskabet &os; KAB, Enemærke & Petersen, KANT arkitekter, JJW Arkitekter, Oluf Jørgensen, Norconsult, SLA og Rekommanderet.

Læs mere om Boliglaboratorium hos Realdania og se alle de udvalgte projekter hos Statens Kunstfond.

08/09/20

Henter Billede