Hornbækhave nomineret til Årets Sundhedsbyggeri

HORNBÆKHAVE NOMINERET TIL ÅRETS SUNDHEDSBYGGERI
Hornbækhave plejehjem er nomineret til Årets Sundhedsbyggeri 2022. Vinderen kåres af Nohrcon, og prisen uddeles på baggrund af en brugerafstemning, hvor alle har mulighed for at stemme.

De fem nominerede projekter er udvalgt af et eksternt dommerpanel, og feltet er stærkt, så vi har brug for din stemme!

Der kan stemmes indtil den 8. september 2022.

Stem på Årets Sundhedsbyggeri 2022 her

 

Det siger dommerne om Hornbækhave:

Udnytter både beliggenheden og de nære områder. Smukke lyse rammer, hvor materialevalget virker robust nok til formålet

 

God størrelse både samlet set og i de enkelte enheder. Gårdhaverne er lukkede, hvilket giver de demensramte beboere mulighed for at gå ud alene. Hjemligt. Mange miljøvenlige løsninger

 

Funksjonene ligger fint i forhold til hverandre. Veldig innbydende, veldig hjemlig, rolige og trygge omgivelser. Veldig bra, tilgang til have, servicearealer og fellesarealer

 

OMSORGSFULDE RAMMER, GODT ARBEJDSMILJØ OG ÅBENHED
Hornbækhave består af tre gårdhavehuse, der omslutter hver sin indre gårdhave. Plejehjemmet rummer 51 plejeboliger med tilhørende servicearealer og fællesområder.

Bebyggelsen danner en variation af mere eller mindre skærmede rum – inde og ude. Samtidig åbner bebyggelsen sig op for det omgivne landskab og trækker fornemmelsen af vidder ind i boliger og fællesområder.

Disponeringen understøtter et trygt hverdagsliv med udsigt, aktivitetsmuligheder og adgang til graduerede fællesskaber. Den skaber grundlag for effektive arbejdsgange og effektiv drift, og den understøtter åbenhed og forbindelse til lokalområdet.

FRA INDIVID TIL FÆLLESSKAB
Hornbækhave er udformet med afsæt i den enkelte beboers behov. Boligerne er organiseret i bo-grupper med 12 beboere i hver gruppe. Alt efter dagsform og humør kan beboerne vælge at indgå i forskellige niveauer af fællesskaber. Fra boligen – den trygge base – til det nære naboskab i havegangen og i de små nicher, til opholdsstuen og den indre gårdhave, der fungerer som rekreativt uderum for de 12 beboere i en bo-gruppe. Derfra til det større fællesskab med nabo-gruppernes beboere – samlet omkring spisestuen, de fælles uderum, forsamlingshuset og de mange fællesfaciliteter.

Fordeling og ophold_Foto Torben Ekserod

Ud over boligerne omfatter plejehjemmet aktivitetscenter og forsamlingshus med café, træningsrum, wellness-afdeling med handicapvenligt spabad, frisør, tandlæge, fysioterapeut, hobbyrum, bibliotek samt sansestue med døgnrytmelys og en storskærm med beroligende billeder og lyd. Centret er åbent for udefra kommende pensionister i forbindelse med forskellige aktiviteter og er tænkt som et stort fleksibelt rum, som kan opdeles med mobilvægge efter behov og aktivitet. Forsamlingshuset kan derfor bruges til foredrag, læseklub, bridgeklub mv. af folk udefra.

opholdsareal_foto Torben Eksrod

Hornbækhave tilbyder omsorgsfulde rammer i alle skalatrin. Der er er plads til både den enkelte og det store fællesskab, og der er plads til at beboerne i eget tempo og efter eget behov, kan vælge indgå i forskellige grader af fællesskaber og tage omverdenen til sig – og på en god dag rumme hele fællesskabet.

JJW Arkitekter har været totalrådgiver på projektet og har stået for udformning af arkitektur, landskab og indretning. Danakon har været ansvarlig for ingeniørydelser og hovedentreprisen er udført af Anker Hansen/Byggeselskabet Paulsen. Bygherre er OK Fonden og Helsingør Kommune.

18/08/22

Henter Billede