INDVIELSE AF SVANEPUNKTET – FARUM MIDTPUNKT

3. november var der officiel indvielse af Svanepunktet – Furesø Kommunes nye rehabiliterings- og genoptræningscenter, pleje- og almene boliger og bofællesskab for borgere med fysisk og psykisk funktions nedsættelse.

Svanepunktet ligger i Farum Midtpunkt, og JJW Arkitekter har været totalrådgivere på konverteringen af Blok 12 og Blok 13 fra familieboliger til plejecenter og bofællesskab.

Fordelt på de to blokke indeholder Svanepunktet plejeboliger (Blok 12 niveau 1 og 2) og seniorbofællesskab (Blok 12, niveau 3). Blok 13 indeholder genoptræningscenter (niveau 1), almene familieboliger (niveau 1), bofællesskab for voksne udviklingshæmmede (niveau 2) og opgangsbofællesskab (niveau 3). Blokken er forbundet med en ny gangbro i to etager, der betyder at plejehjemsbeboere, folk på midlertidigt rehabiliteringsophold og plejepersonale har direkte adgang fra bolig- og fællesarealerne til genoptræningscentret med de nye træningsfaciliteter.

Ovenpå Svanepunktet ligger ”Toppunktet”, hvor tegnestuen har ombygget et antal familieboliger til seniorbofællesskab med nye, mere udlejningsvenlige boligstørrelser. Haven mellem de to blokke er udformet særligt til plejecentret med højbede og siddenicher til ophold for beboerne.

TRYGGE RAMMER OG ET GODT ARBEJDSMILJØ
”Vi har bestræbt os på at fokusere på fællesarealer og fællesterrasser, taget lys ind i bebyggelsen og arbejdet på at gøre parkeringsarealet under de to blokke mere imødekommende. Vi har forsøgt at udvikle de bedste rammer for folk, der har brug for plejefaglig hjælp og behov for genoptræning, samtidig med at vi har arbejdet på at skabe nogle trygge boligrammer – både for borgere med særlige behov og for de ældre, der ønsker at flytte ind i ældreboligerne. Samtidigt har vi fokuseret på, at Svanepunktet også bliver en velfungerende arbejdsplads”, fortæller projektleder hos JJW Arkitekter Lisbeth N. Olsen.

 

SÅ FLYVER SVANEN
Furesø Avis har skrevet en artikel om indvielsen, hvor de blandt andet citerer Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S):

“Vi ønskede at forene en række forskellige opgaver på sundhedsområdet i ét hus: Plejecenter, rehabilitering, genoptræning, bofællesskab for borgere med funktionsnedsættelse og seniorbofællesskab. Hver funktion skulle fungere rigtig godt – og med mulighed for et godt samspil mellem medarbejdere og borgere, der benytter sig af tilbuddene.”

 

Gerd Karlsen er formand for Furesø Boligselskab, der er bygherre på projekt, og fortæller hvordan Svanepunktet kæder Farum Midtpunkt bedre sammen med resten af byen:

”Vi har længe ønsket, at Farum Midtpunkt skulle blive en endnu mere integreret del af resten af byen. Svanepunktet åbner sig mod Bybækarealet og skaber muligheden for et fint samspil med hele dette areal. Det et godt for Farum Midtpunkt og for resten af byen”.

 

Læs artikel fra Furesø Avis

FAKTA
Bygherre: KAB og Furesø Boligselskab
Periode: 2012 – 2015
Areal: ca. 13.000 m2
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskabsarkitekter
Ingeniør: Niras
Entreprenør: Hoffmann

05/11/15

Henter Billede