INNOVATION OG VÆRDISKABELSE

Under overskriften ”Nyskabelser kræver flere ledelsesredskaber” redegør Licitationen for konklusionerne i en stor undersøgelse fra Selskab for Virksomhedsledelse og CBS, der beskriver de positive og de mindre positive elementer i dansk ledelseskultur. Ifølge artiklen i Licitationen går det godt med at løfte driftsopgaverne, mens evnerne til at skabe innovation og fornyelse ude i virksomheder kan forbedres.

”Det er overraskende, lidt trist og bekymrende, at evnen til at skabe en innovationskultur og et læringsmiljø ikke er mere fremtrædende – når der tænkes på, hvad det er, som skal sikre konkurrenceevnen”, fortæller professor Flemming Poulfelt fra Institut for Ledelse, politik og filosofi på CBS, der en af undersøgelsens bagmænd.

Anders Holst Jensen, administrerende direktør hos JJW Arkitekter, er interviewet i artiklen og forklarer, at en af udfordringerne er, at mange arkitekter anser arkitektkonkurrencer som noget af det mest innovative, der findes:

”Traditionelt opfatter mange arkitekter konkurrencedeltagelse som noget af det mest innovative, man kan foretage sig, uanset hvad det koster. Men eftersom man kun vinder én ud af fem konkurrencer, er der et stort spild for samfundet og for firmaerne (…) Innovation er ikke kun at formgive og skabe smukt design. Det er også at skabe bygbarhed, at optimere arbejdsgange og at tænke på drift og totaløkonomi”.

Anders Holst Jensen forklarer også, hvordan JJWs ansættelse af Sidse Martens Gudmand-Høyer som ErhvervsPHD, der skal forske i ”Værdibaseret udvikling af Danmarks Almene Boliger”, er en del af tegnestuens udviklingsstrategi.

Læs hele ”Nyskabelser kræver flere ledelsesredskaber” på Licitationens hjemmeside.

 

11/05/15

Henter Billede