JJW ÅBNER I SVERIGE

Efter 30 år med bæredygtige projekter i Storkøbenhavn tager JJW Arkitekter nu skridtet over Øresund og åbner kontor i Sverige. I første omgang fokuserer virksomheden på Skåne. På længere sigt er planerne at udvide til andre dele af Sverige.

MANGEL PÅ BOLIGER OG STORT RENOVERINGSBEHOV
JJW Arkitekters indtog i nabolandet falder sammen med et stort behov for nye boliger i Sverige. Ifølge en opgørelse fra Boverket er der i 2016 sat gang i byggeriet af 64 000 boliger. Derudover fremskriver Boverket, at der skal bygges 67 000 nye boliger i 2017.  JJW Arkitekter forventer også at overføre deres erfaringer som totalrådgivere på nogle af Danmarks største renoveringsprojekter til Sverige. Ikke mindst fordi en million boliger, der i 1950’erne og 1960’erne blev opført som en del af det svenske millionprogram, står overfor et gennemgribende renoveringsbehov.

LÆS ARTIKEL FRA LICITATIONEN

TIDEN ER MODEN
Lars B. Lindeberg, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter, er ansvarlig for implementeringen af virksomhedens Sverige-strategi.

Med det store behov for boliger, renoveringer, kontormiljøer, nye skoler og uddannelsesinstitutioner, der er i Sverige, føler vi nu at tiden er inde til at komme i gang på det svenske marked. Ikke mindst fordi byggeriets behov i Sverige ligger i forlængelse af JJWs kernekompetencer.

 

SAMARBEJDSAFTALE MED SVENSKE PROJEKTUDVIKLERE
JJW Arkitekter har indledt et samarbejde med det nyetablerede udviklingsselskab J+S Projektudvikling A/B. Virksomheden er grundlagt af Håkan Samuelsson, der tidligere har været Regionschef i Riksbyggen, og Claes Jeppsson, der kommer fra en stilling i MKB Fastighets AB og har været Regionchef i Veidekke Bostad Skåne.

LÆS ARTIKEL FRA SVENSKE FASTIGHETSNYTT

De to virksomheder har udviklet en fælles forretningsplan for, hvordan de vil indtage det svenske marked. Den fokuserer primært på boligmarkedet, men derudover arbejder teamet på mulige opgaver indenfor skoler, plejeboliger, erhvervsejendomme og kontorlokaler.

JJW Arkitekter forventer, at sætte gang i de første svenske projekter i løbet af 2017

KORT OM JWW ARKITEKTER
JJW ARKITEKTER A/S er en bredt funderet arkitektvirksomhed, der er grundlagt i 1986. Virksomheden er blandt de 10 største arkitektvirksomheder i Danmark og beskæftiger 85 medarbejdere. De ansatte er hovedsageligt arkitekter og konstruktører samt landskabsarkitekter og indretningsarkitekter, der ud over de grundlæggende fagkompetencer besidder en række specialkompetencer inden for DGNB, brugerinddragelse, procesledelse, byggeledelse mm. JJW Arkitekter arbejder også med lejerrådgivning og fokuserer særligt på bæredygtighed og DGNB. Virksomheden har 11 certificerede DGNB-konsulenter, hvoraf én også er DGNB-auditor. Deres eget designede kontorfællesskab, JJW Værkstedet, er som et af de første eksisterende kontorbyggerier i Danmark netop blevet DGNB-Guld-certificeret. JJW Arkitekter har ligeledes fået Frederiksberg Kommunes Virksomhedspris 2016.

KORT OM J+S PROJEKTUTVECKLING
J+S Projektutveckling er et nyetableret projektudviklingsselskab. Sammenlagt tilbyder J+S Projektudvikling over 50 års erfaring indenfor bygge- og ejendomsbranchen fra privat såvel som offentligt regi med særlig fokus på by- og boligudvikling. Den lokale forankring i Skåne borger for et dybtliggende lokalkendskab og et stærkt engagement i Øresundsregionens udvikling.

 

 

 

08/12/16

Henter Billede