JJW PÅ VENEDIG-BIENNALEN 2016

JJW Arkitekter bliver en del af Danmarks officielle bidrag til d. 15. udgave af Arkitekturbiennalen i Venedig. Chilenske Alejandro Aravena er hovedkurator for Arkitekturbiennalen i Venedig 2016. Under overskriften ’Reporting from the Front’ ”undersøger Aravena arkitektens rolle i kampen for at styrke menneskers livskvalitet over hele verden”.

Læs mere om Venedig Biennalen 2016

DET DANSKE BIDRAG
Dansk Arkitektur Center er Kulturministeriets kommissær for biennaleprojektet, der finansieres af Kulturministeriet, Realdania og Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur. Sammen har de udpeget arkitekt Boris Brorman Jensen og filosof Kristoffer Lindhardt Weiss til at kuratere det officielle danske bidrag til biennalen.

Det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig 2016 bliver et øjebliksbillede af en ny humanisme i dansk arkitektur. De to kuratorer, som skal skabe udstillingen, er udpeget og vil med et wunderkammer af arkitektoniske prototyper vise, hvordan danske arkitekter lige nu skaber arkitektur med et menneskeligt fokus

 

Læs mere på DACs hjemmeside

SKOLEN I SYDHAVNEN
Det er Skolen i Sydhavnen – Københavns Kommunes nye maritime og naturvidenskabelige profilskole – der er udvalgt som projekt. Tidligere på året blev skolen kåret som Årets Skolebyggeri, hvor juryen blandt andet motiverede prisen med

“Skolens decentrale fællesområder er veldisponerede og inviterer til alsidigt liv, dels i forhold til undervisning, læring, fordybelse, bevægelse/aktiv læring og pause/frikvartersliv. (…) Arkitekturen inddrager naturelementet vand på konkret vis i bygningen. Børnene bliver derved engageret med alle sanser og anspores til ny leg og kreativitet. Skolens formsprog åbner op til byen og indbyder til udveksling med det omgivende miljø. Den åbne og differentierede planløsning giver mulighed for en afvekslende undervisning indendøre og masser af bevægelse udendørs. Samtidig er der også skabt enkelte mere afskærmede pladser indendørs til rolige pauser, som børn i dag har stort behov for.”

 

Den Danske udstilling finder steder i Den Danske Pavillon og løber af stablen i perioden 28. maj – 27. november 2106.

30/11/15

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede