Vi tilbyder nu udvikling af EPD’er

Vi udvider nu vores rådgivningsydelser til også at inkludere udvikling af miljøvaredeklarationer (EPD’er).

LCA er blevet et grundlæggende element i byggebranchen, og EPD’er er derfor blevet et stort konkurrenceparameter blandt producenter. Processen omkring udvikling af en EPD er ofte præget af kompleksitet, tager lang tid og har høje omkostninger, men med en særlig indsigt i producenternes udfordringer, har vi hos JJW Arkitekter udviklet et koncept, der adresserer dette problem og tilgodeser mindre virksomheder med færre ressourcer.

”Efter at krav til LCA er blevet implementeret i bygningsreglementet, og løbende skærpes, er det blevet afgørende for producenter at have EPD’er på deres produkter – både for konkurrenceevnens og gennemsigtighedens skyld. Vi har udviklet en metode til fremstilling af miljøvaredeklarationer, der gør processen hurtigere og mere gennemsigtig. Vores mål er at forenkle tilgangen for især mindre producenter, så de nemt kan opnå en EPD på deres produkt uden frustrationer over proces og økonomi.”, siger Martin Oddershede, der er Bæredygtighedschef og ansvarlig for miljøvaredeklarationer hos JJW Arkitekter.

Vores fokus er at gøre EPD’er tilgængelige for alle, på en hurtigere og mere økonomisk gennemsigtig måde. Ved at dette nu indgår i vores ydelser, dækker vores rådgivning nu næsten alle faser af et byggeri – lige fra udvikling af et nyt produkt, til hvordan man bedst muligt gør brug af et byggeris ressourcer efter endt levetid.

Jakob Thomsen fra C2 Elements, en af de virksomheder vi har haft fornøjelsen af at arbejde med, siger:

“JJW Arkitekter har gentænkt metoden til udarbejdelse af EPD’er. De gør processen hurtigere, mere transparent og mere økonomisk overkommelig, end jeg tidligere har oplevet. Metoden gør EPD’er betydeligt mere tilgængelige, især for mindre producenter i branchen.”

Kunne du tænke dig at høre mere?

Kontakt vores Bæredygtighedschef Martin Oddershede for mere information.

15/04/24

Henter Billede