Katja Viltoft ny formand for Danske Ark

Katja Viltoft er valgt til ny bestyrelsesformand for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Med hende ved roret får branchen, i følge direktør Lene Espersen, en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne.

Jeg er både glad og beæret over, at Danske Arkitektvirksomheders medlemmer har valgt mig som formand. Arkitektvirksomhederne spiller en afgørende rolle i forhold til at løse mange af de udfordringer vi står overfor som samfund. Der er i dén grad brug for at få sat fokus på at tænkte langsigtet i byggeriet. Vi skal synliggøre den værdiskabelse som god arkitektur kan generere både miljømæssigt, økonomisk og socialt.

 

Sådan siger Katja Viltoft, der ved Danske Arkitektvirksomheders ordinære generalforsamling torsdag den 19. april 2018 er blevet valgt til posten som bestyrelsesformand. Hun overtager hvervet fra Kolja Nielsen, CEBRA, der har været formand siden 2014.

Som bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder kommer hun til at arbejde aktivt for at synliggøre arkitekterhvervet og skabe de bedste rammer for at drive arkitektvirksomhed i Danmark. Det skal hun gøre i tæt samarbejde med den øvrige bestyrelse og brancheorganisationens direktør Lene Espersen. Om den nye bestyrelsesformand siger Lene Espersen:

 

Med Katja Viltoft i formandsstolen får vi en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne – og som finder løsninger via dialog og samarbejde. Det er et stort plus for en branche, hvor vi selvfølgelig har behov for at tale vores egen sag, men hvor vi ofte står stærkest, når vi indgår alliancer og samarbejder med byggeriets øvrige aktører.

 

Læs den fulde pressemeddelelse på Danske Arkitektvirksomheders hjemmeside.

FOTO: Laura Stamer

19/04/18

Henter Billede