KULTURHUS FÅR MAKE-OVER

Rambøll (arkitekter) vandt i 2015 konkurrencen om “TROMMEN Fleksible salsindretninger” og har dermed udarbejdet det overordnede arkitektoniske koncept, herunder design af svævende balkon, musetrapper, teleskoptribune mm.

Efterfølgende har JJW Arkitekter og Rambøll været ansvarlige for nyindretning og renovering af trommesalene i Kulturhuset Trommen. Den bevaringsværdige bygning består af to karakteristiske runde sale: Trommesalen og Lille Trommen. Trommen er et kulturhus, der hen over året lægger hus til mange forskellige arrangementer. Derfor har der fra bygherres side været et stort fokus på multifunktionalitet gennem hele processen

Derfor er der i Trommesalen – udover en svævende balkon – udviklet en skræddersyet, mobil teleskoptribune med plads til 275 personer. Når den er udrullet kan salen rumme op til 700 stående gæster. Derudover er der opført et nyt kontrolrum samt nye faciliteter blandt andet i form af et nyt, stort lærred og lydanlæg til filmforevisning.

LÆS OGSÅ: Indretningsmanual for Københavns Kommune

LYD, LYS OG NYE MØBLER
I renoveringsprojektet har akustikforbedringer, ny belysning samt ny møblering spillet store roller. Der er etableret lyddæmpning i loftet i form af sorte balloner, som kan pustes op efter behov. Derudover har vi som designansvarlige arbejdet med lyssætningen, hvor der er etableret nyt lys, der indgår i samspil med den nye akustikregulering.

LÆS OGSÅ: Cafe med Socialt islæt 

Den nye farvesætning respekterer og fritsætter den eksisterende bygnings identitet og karakter – i det ganske særlige murværk i gule tegl. For ikke at konkurrere med dette er salene indrettet i grå nuancer, der danner en neutral baggrund til de mange aktiviteter i huset. Den nyetablerede svævende balkon holdes, ligesom det ny kontrolrum, i sort, så begge dele træder i baggrunden, når lyset slukkes.

Janne R. Dyhr, rumdesigner hos JJW Arkitekter, har været ansvarlig for projektet og fortæller

De høje krav om multifunktionalitet, fleksibilitet og høj kvalitet krævede en ganske særlig stol. Efter tre måneders søgen blandt eksisterende stole besluttede vi sammen med bygherren at udvikle en helt ny stol, som matcher kulturhusets specifikke behov. I lille Trommen er de nye stole er fastkoblede et ligeledes specialdesignet tribunesystem, som gør det muligt at køre stole og tribune ud af salene ifm. aktiviteter med stående publikum.

 

JJW Arkitekter har som underrådgivere til Rambøll blandt andet arbejdet med design, indretning og farvesætning, brugerproces, behovsafklaring, udarbejdelse af specialinventar og identitet.

Hørsholm Kommune er bygherre på projektet.  Det bevaringsværdige bygningsværk Trommen fra 1987 af Knud Munk er tegnet blot et år efter Planetariet.

Besøg Trommens hjemmeside 

05/07/17

Henter Billede