Langtidsholdbar arkitektur

LANGTIDSHOLDBAR ARKITEKTUR – VISIONSDAG

Overskriften var ”Langtidsholdbar Arkitektur”, da hele tegnestuen torsdag den 26. januar var samlet til årets første Visionsdag. På vores visionsdage samles vi løbende og taler om vores visioner for byggeriet – det holdbare, det brugbare og det skønne (!)

På tidligere visionsdage har vi bl.a. fokuseret på byggeri med lav miljøbelastning, på cirkulært byggeri, og på hvad huse gør ved mennesker – og hvad mennesker gør ved huse.

I går tog vi fat på begrebet ”langtidsholdbar arkitektur”. Hvad betyder det egentlig, og hvordan kan vi diskutere arkitektoniske kvalitet – og skønhed? Og kan man måle det?

En spændende eftermiddag, med gode oplæg og diskussioner af et stort, men vigtigt emne, hvis vi til stadighed vil fastholde og udvikle en ordentlig byggekultur!

Tak til Anne Beim fra Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Teknologi for at give os et indblik i, hvordan der i forskningen bliver arbejdet med at vurdere og værdisætte arkitektonisk kvalitet.

Tak til Katja Viltoft for at fortælle om Danske Arkitektvirksomheders arbejde med at udvikle metoder til at synliggøre arkitekturens værdiskabelse.

Og tak til Niels Toft for at rammesætte temaet og stille spørgsmål til, hvad vi forbinder med skønhed og god arkitektur.

Hvis du er nysgerrig, kan du se, hvad vi er blevet klogere på på vores tidligere visionsdage her:

SOCIAL BÆREDYGTIGHED

SKALERBART GENBRUG

ARKITEKTUR = MATERIALER = CO2

27/01/23

Henter Billede