NEXT STEP I ARK BYG

Fredag d. 5. december bringer Licitationen/Ark Byg en artikel om NEXT STEP – et projekt hvor virksomheder stiller en kontorplads til rådighed for nyuddannede, ledige arkitekter. Virksomhederne tilbyder en kontorplads, hvorfra NEXT STEPerne skal arbejde med deres egne projekter, mens de får faglig sparring, får udvidet deres netværk og bliver en del af den gældende virksomhedskultur – alt sammen for at hjælpe dem med at få foden indenfor på jobmarkedet.

JJW ARKITEKTER har netop haft to NEXT STEPere inde, og de er allerede kommet videre. I Ark Bygs artikel forklarer Katja Viltoft, partner og leder af Erhverv og Sundhed hos JJW ARKITEKTER blandt andet: ”Hos JJW ARKITEKTER har vi valgt at deltage i NEXT STEP projektet, fordi vi gerne deltager i udviklingen af vores fag og kommende kolleger. Vi har netop haft to arkitekter hos os, der dog kun nåede at være her i små to uger, inden de gik videre til en virksomhedspraktik og til en projekteringsopgave i England. Trods den korte tilknytning til tegnestuen, ser vi forløbet som en kæmpe succes. Formålet med NEXT STEP er at komme fra arbejdsløshed og videre ud i faget. Så selv om det var et kort stop, mener vi, at blot det, at de kom ind et professionelt miljø og oplevede dagligdagen på en tegnestue muligvis har været med til at skubbe deres personlige processer i gang. På den baggrund vil vi tilbyde pladserne til to nye NEXT STEPere, der har brug for professionelle omgivelser. Måske bliver det til flere på korte stop, det må vi se. Hvis NEXT STEP bliver en slags foderbræt, hvor forskellige kommer forbi og bliver sendt videre ud i arbejdslivet, er det med vores øjne en kæmpe succes”.

Jørgen Skielboe, arkitekt hos Bascon, har taget initiativ til NEXT STEP og udover JJW ARKITEKTER, er det Bascon og MT Højgaard, der er med i ordningen. NEXT STEP er udviklet i samarbejde med Akademikernes A-kasse, Forbundet Arkitekter og Designere, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

NEXT STEP er del af JJW ARKITEKTERS løbende CSR-arbejde.

Læs ”Et foderbræt til unge arkitekter” på Licitationens hjemmeside.

Mandag d. 8. december fulgte Licitationen op på artiklen med en kommentar fra Arkitektforeningen.

Læs ”En rigtig arbejdsplads er den rette jobtræning”  (Kræver abonnement)

Illustrationen er atriumtrappen i Retten i Roskilde – et OPS-projekt for Bygningsstyrelsen i samarbejde med GVL Entreprise A/S, Wicotec Kirkebjerg A/S, Oluf Jørgensen A/S og Thing & Wainø A/S.

04/12/14

Henter Billede