NOMINERET TIL MIES VAN DER ROHE

Vi er super stolte og ydmyge over, at Skolen i Sydhavnen er nomineret til Mies van der Rohe Award 2017.

Målet med Mies van der Rohe prisen er

The Prize objectives aim at promoting and understanding the significance of quality and reflecting the complexity of Architecture’s own significance in terms of technological, constructional, social, economic, cultural and aesthetic achievements.

 

Læs mere om målet med Mies van der Rohe prisen

MERE END EN SKOLE
Skolen i Sydhavnen åbnede i forbindelse med skolestart 2015 og er Københavns Kommunes maritime og naturvidenskabelige profilskole, der er udviklet i et samspil mellem skolen, byen, kvarteret og havnen.

Nederste etage er skolens naturlige samlingspunkt og er en kombination af en aula og et bytorv. Udearealerne er offentligt tilgængelige, ligesom skolen er hægtet op på områdets cykelforbindelse. En stor, udendørs amfi-trappe er hele bydelens mødested og forbinder skolen med vandet, der er et ekstra læringsrum, der fremmer tværfaglig undervisning: Potentialet er, at eleverne i idræt tager ud i kajakker, de har vedligeholdt i sløjd, og fanger en fisk, de studerer i natur & teknik og tilbereder i hjemkundskab.

Skolen i Sydhavnen er således mere end en skole. Den er også et offentligt tilgængeligt, bevægelsesfremmende byrum og et kulturelt mødested i et af Københavns nyeste udviklingsområder.

PÅ BØRNENES PRÆMISSER
Skolen er udviklet på børnenes præmisser, og arkitekturen understøtter både deres læringsprocesser og sociale udvikling. Bygningen opfordrer til, at børnene bevæger sig og mødes på kryds og tværs. Derfor er der legepladser og aktive udearealer på alle tage, der også er offentligt tilgængelige. Et af skolereformens centrale elementer er kravet om 45 minutters daglig bevægelse, der skal understøtte at skoleeleverne er glade, sunde og fremme deres indlæring. Den lette adgang til bevægelsesarealer medfører, at man fra en tidlig alder giver skoleeleverne sunde vaner, som de principielt holder fast i resten af livet.

16 DANSKE PROJEKTER NOMINEREDE TIL MIES VAN DER ROHE ’17
Du kan søge blandt alle Mies van der Rohe Award nominerede projekter via dette link, hvor du kan tilpasse din søgning efter dine interesser.

16 af de nominerede projekter er danske og illustrerer på forskellig vis, hvorfor danske arkitekter har succes over hele verden.

TRE PRÆMIERINGER
Skolen i Sydhavnen har tidligere vundet Wan Education Ward 2016 og blev ligeledes kåret som Årets Byggeri og Årets Skolebyggeri.

 

04/01/17

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede