ProjektÆbleblomsten

Projektbeskrivelse

Kontakt

Kontaktperson: Katja Viltoft

X

Æbleblomsten

MODERNE SENIORBOLIGER MED FÆLLESHUS
Udført med udgangspunkt i projektforslag af Arkitema

OPGAVEN
Æbleblomsten er et senior bofællesskab i Brøndby Strand som består af 21 tidssvarende boliger fordelt på 9 boliger på 89 m² med 3-rum og 12 boliger med 2-rum fordelt på 69 m². Boligerne er indrettet med en stor stue / køkken, et rummeligt soveværelse med skabsvæg samt badeværelse med plads til vaskemaskine. Samtlige boliger har altan eller små haver der vender ud mod de omkringliggende grønne arealer.
Bebyggelsen er realiseret i almen boligregi af en række privatpersoner i samarbejde med Lejerbo.

Æbleblomsten er bygget op som to selvstændige blokke i 3 etager, der er sammenkoblet af et lukket adgangsrum i glas. Adgangsrummet danner rammen om fælles opholdsområder og forbinder lejlighederne via altangange, med adgang fra trapper og elevatorer. De farvede glasfelter giver et flot farvespil i rummet og står som en kontrast til de mere rå detaljer i beton, glas og galvaniseret stål.
I tilknytning til adgangsrummet ligger bebyggelsens fælleshus på 110 m², der rummer et værelse til overnattende gæster.

Byggesagen har fra start til slut været præget at et godt samarbejde mellem alle parter. Undervejs opstod en besparelsesrunde, hvor teamet kom med forslag til alternative materialevalg og en optimal pris blev opnået uden at der blev skåret i funktioner, kvalitet eller m2.

Byggeriet er udført som LAVENERGI 2015

LANDSKAB OG LAR
Bebyggelsen har eget LAR anlæg, med faskiner under parkeringspladsen øst for bygningen, som håndtere store dele af regnvandet på grunden.
Mod syd og vest har boligerne altaner eller små haver vendt ud mod grønne arealer, hvor der er plæner med plads til lege og ophold. I forbindelse med fælleshuset er der to uderum, med hver deres karakter, hvor man kan mødes og nyde livet.

FAKTA
Sted / Guldborgvej 17, 2660 Brøndby Strand
Bygherre / Boligselskabet Lejerbo
År / 2009-2012
Areal / 1.750 m²,
Byggesum / Ca. 30 mio. kr.
Entrepriseform / Totalentreprise
Rådgivningsform / Arkitektrådgivning
Partnere / MHT (entreprenør), Lemming & Eriksson (ingeniør)
JJW ydelser / Arkitekt- og landskabsprojektering med udgangspunkt
i projektforslag af Arkitema, fagtilsyn
Bæredygtighed / Lavenergiklasse 2015, LAR

Henter Billede