ProjektBRØNSPARK

Uddrag

Brønspark er tegnet af Kay Fisker og oprindeligt opført som husvildeboliger i 1942. Byggeriet har stærkt fokus på materialitet og funktionalitet, og trods enkle virkemidler og billige materialer er Brønspark et værdigt eksempel på en velplanlagt og nøgtern bebyggelse, der har store kvaliteter i kraft af det glimrende sammenspil med de velformede, grønne områder af C. Th. Sørensen.

Projektbeskrivelse

BRØNSPARK Projektbeskrivelse

Arbejdsområder

By og bolig / Renovering

Bygherre

fsb

Rådgivningsform

Totalrådgivning

Download:
RENOVERINGSBOGEN

Kontakt

Kontaktperson: HENRIK VANGSTRUP

Nyheder

X

BRØNSPARK

RENOVERING – ARKITEKTONISK BERØMMET OG DELVIST FREDET

Brønspark er tegnet af Kay Fisker og oprindeligt opført som husvildeboliger i 1942.  Byggeriet er i dag rubriceret som særligt bevaringsværdig. Ved renovering af rækkehusene tages de eksisterende kvaliteter samt det oprindelige design med i overvejelserne omkring renoveringen. Brønspark består af 14 rækkehusstænger med i alt 196 boliger. Alle rækkehusene er nord-sydvendte og boligerne er i to etager. Samtlige boliger har egen have og terrasse.

Byggeriet har stærkt fokus på materialitet og funktionalitet, og trods enkle virkemidler og billige materialer er Brønspark et værdigt eksempel på en velplanlagt og nøgtern bebyggelse, der har store kvaliteter i kraft af det glimrende sammenspil med de velformede, grønne områder af C. Th. Sørensen.

Ved renoveringen skiftes vinduer og tage. Det eksisterende bølgeeternittag udskiftes med et nyt tag, som er i overensstemmelse med Kay Fiskers oprindelige design. . Desuden indgår udskiftning af nedslidte vandrør og faldstammer renoveres efter behov. Boligerne er beboet under byggearbejdernes udførelse der forventes færdigt i 2022

 

 

 

 

Henter Billede