ProjektØrestad plejecenter

Uddrag

Totalentrprisekonkurrence, vundet 2009.

Projektbeskrivelse

Ørestad plejecenter Projektbeskrivelse

Arbejdsområde

By og bolig

Samarbejdspartnere

Dominia A/S / NCC

Rådgivningsform

Arkitektrådgivning

Kontakt

Kontaktperson: Niels Toft Wendelboe

Nyheder

X

Ørestad plejecenter

At bygge et nyt plejecenter i en helt ny bydel er en mangeartet opgave: Navnlig når der er tale om den nye bydel Ørestad Syd, med den gode ambition om at bygge en levende, forskelligartet og bæredygtig bydel, med plads og rum til høj og lav – ung og gammel.

Da plejecenteret er iblandt de første byggerier i den nye bydel, er det vigtigt, at vi allerede nu understøtter drømmen om en levende karreby, med varierede urbane gaderum og indbydende ”hemmelighedsfulde” verdener i de frodige gårdhaver. Vi skal som medspillere i dannelsen af den nye bydel tage ansvar og udvikle indbydende huse, der integrerer sig i byens liv og deler funktioner med denne, i stedet for blot at tænke bylivet til grundgrænsen.

Vi har placeret den nye plejecenterbygning på grunden umiddelbart vest for Vestamager Metrostation, for på den måde at koble plejecenteret på et bæredygtigt transportnet. Denne stationsnære placering vil have stor betydning dels for plejecenterets personale, der kan komme på arbejde uden at sidde i bilkø, dels for beboerne, idet det bliver meget lettere for bekendte og familie at komme på besøg – også selvom man er dårligt gående.

Plejecenteret ligger tæt på Amagerfælled, Øresund v. Amager Strandpark og Øresundsforbindelsen, alle oplagte udflugtsmål for beboere, også i følge med pårørende.

Henter Billede