ProjektØrestad plejecenter

Uddrag

Totalentrprisekonkurrence, vundet 2009/ At bygge et nyt plejecenter i en helt ny bydel er en mangeartet opgave: Navnlig når der er tale om den nye bydel Ørestad Syd, med den gode ambition om at bygge en levende, forskelligartet og bæredygtig bydel, med plads og rum til høj og lav – ung og gammel.

Projektbeskrivelse

Ørestad plejecenter Projektbeskrivelse

Arbejdsområde

By og bolig

Samarbejdspartnere

Dominia A/S / NCC

Rådgivningsform

Arkitektrådgivning

Kontakt

Kontaktperson: Niels Toft Wendelboe

Nyheder

X

Ørestad plejecenter

At bygge et nyt plejecenter i en helt ny bydel er en mangeartet opgave: Navnlig når der er tale om den nye bydel Ørestad Syd, med den gode ambition om at bygge en levende, forskelligartet og bæredygtig bydel, med plads og rum til høj og lav – ung og gammel.

Ørestad Plejecenter er udformet som en åben karrébebyggelse i syv etager. Byggeriet omfatter 114 boliger samt besøgscenter med cafe, bibliotek, dansesal, træningslokale og andre fællesfunktioner som frisør, tandlæge og syge-plejeklinik. Dertil kommer et stort åbent gårdrum med varierende grønne oaser og opholdsmuligheder. Byggeriet er karakteriseret ved sine stærkt farvede facader i gule og grønne nuancer og sine markante balkoner med deres forskellige skæve snit. – En udformning, der har givet bygningen en ikonisk status i Ørestaden.

Boligerne er indrettet med stue/køkken, soveværelse og bad med mulighed for selv sætte sit præg på boligen f.eks. ved at slå de to værelser sammen. Mellem de enkelte boliger ligger fællesarealer med køkken, spiseplads og dagligstue samt adgang til tagterrasse eller større fælles balkoner. Korte brede gange og gennemlyste og åbne fællesrum gør det let at finde rundt og minimerer fornemmelsen af at befinde sig i et plejecenter.

Der er således både inde og ude skabt funktionelle og attraktive fysiske omgivelser, der i kraft af indretning, materialevalg, lys og lydforhold danner en positiv ramme om beboernes hverdag og understøtter arbejdsgangene og arbejds-glæden hos personalet. Indretningen er funktionel med plads til mekaniske og velfærdsteknologiske hjælpemidler, fokus på at minimere risikoen for overbelastning, fejl og ulykker og plads til fremtidige forandringer. Videre er der lagt vægt på at skabe demensvenligt miljø, der bl.a. gennem et intensivt arbejde med wayfinding understøtter selvberoen-hed, tryghed og sikkerhed.

Byggeriet er gennemført i Alment Bolig regi og har indfriet alle krav til økonomi, tid og kvalitet, bl.a. i kraft af et tæt samarbejde med entreprenør og bygherre.

 

Henter Billede