ProjektSærlig Sikret Retsbygning

Uddrag

Fokus på funktionalitet og sikkerhed, men også på det særlige bygningshistoriske miljø, den nye bygning indgår i. Den arkitektoniske udformning er enkel og klassisk med tegl og detaljer i cortenstål.

Projektbeskrivelse

Kontakt

Kontaktperson: claus bruun kofoed

X

Særlig Sikret Retsbygning

JJW Arkitekter er totalrådgiver på den nye Særligt Sikrede Retsbygning ved Vestre Fængsel, der er under opførelse ved Vestre Fængsel i København. Projektet omfatter en række funktioner og særlige faciliteter. Vi har gennem hele projektforløbet arbejdet indgående med at klarlægge og opfylde de komplekse program- og sikkerhedskrav og give dem form i en overskuelig og brugervenlig bygning.

Projektet involverer en række forskellige offentlige instanser – heriblandt Vestre Fængsel, Domstolsstyrelsen, Kriminalforsorgen og PET. JJW har i den forbindelse forestået en kompliceret brugerproces, som har ført til yderligere behovsafklaring og præcisering af det foreliggende program.

Retten består af to bygninger. En hovedbygning, som indeholder selve retten med alle dertilhørende faciliteter samt en separat vagtbygning, I vagtbygningen foretages visitation af alle, og bygningen er derfor indrettet med særlige skanningsfaciliteter hertil. Bygningen og forløbet igennem visitationen og de overvågede indgangssluser er tegnet med henblik på at skabe en behagelig og imødekommende oplevelse for både brugere og personale.

Fokus i arbejdet har været på funktionalitet og sikkerhed, men også på det særlige bygningshistoriske miljø, den nye bygning indgår i. Den arkitektoniske udformning er enkel og klassisk med tegl og detaljer i cortenstål.

FAKTA
Sted / Vestre Fængsel
Bygherre / Bygningsstyrelsen / Domstolsstyrelsen
År / 2016 – 2022
Areal / 2.400 m2
Projektsum / Ca. 100-110 mio. kr.
Opgaveform / Totalrådgivning med udbud i hovedentreprise
JJW rolle / Totalrådgiver, arkitekt, landskab, indretning
JJW ydelser / Projekteringsledelse, IKT, brugerinddragelse, dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, commissioning, EU-udbud, byggeledelse, fagtilsyn

Henter Billede