ProjektSøfryd

Uddrag

Totalentreprisekonkurrence, vundet Januar ´11.

Projektbeskrivelse

Søfryd Projektbeskrivelse

Kontakt

Kontaktperson: Lars Andersen

Nyheder

X

Søfryd

Søndergård i Måløv i Ballerup Kommune er en større parkbebyggelse anlagt omkring en kunstig sø. Nybyggeriet Søfryd, der er et alment passivhusbyggeri, ligger ved indkørslen til området, direkte ned til søen, hvor byggeriet med sit enkle udtryk ligger smukt indpasset i det åbne landskab.

Byggeriet består af et længehus og to punkthuse i 5 etager, den øverste som penthouse. Tilsammen omfatter de tre volumener 56 boliger med 2, 3 eller 4 rum og et gennemsnitsareal på 100 m2.

Byggeriets facader er i lyse hvide tegl; penthouseetagen i mørk naturskifer. Indvendigt er boligerne udformet med massive gulve og detaljer i træ og aluminium.

Alle boliger er smukt gennemlyst, hvilket dels giver gode dagslysforhold, dels mindsker behovet for kunstig belysning. Alle boliger har adgang til mindst en altan og/eller terrasse.

LANDSKAB
Haverummet er landskabeligt bearbejdet med stier, beplantning og opholdsarealer, der mod syd åbner sig mod søen.

I 2013 modtog byggeriet Ballerup Kommunes Miljøpris og høstede bl.a. anerkendelse pga. den højisolerede klimaskærm og den energieffektive energiforsyning, idet der er tale om et radialt jordvarmeanlæg, som udnytter jordvarmen mere effektivt end andre typer af anlæg. Varmepumperne i anlægget får desuden strøm fra solceller.

Henter Billede