ProjektSophienborg Skole

Projektbeskrivelse

Kontakt

Kontaktperson: Tine Pernille Nielsen

Nyheder

X

Sophienborg Skole

Sophienborg Skole består af tre nye bygninger samt en eksisterende længebygning fra omkring 1790, som er transformeret og opgraderet ifm. projektet. Byggeriet er udført i et klart og enkelt formsprog med hvidpudsede facader.

To af nybygningerne er indrettet til hhv. mellemtrin og udskoling med decentrale faglokaler. Der er skabt rumlige ophold for sociale fællesskaber fra to personer, over klasser og dobbeltklasser til hele trinnet, så tidens krav til fleksible læringsrum tilgodeses.

Den tredje nybygning er et musikhus, der bruges ifm. koncerter, møder fester og foredrag både i og udenfor skoletid. Huset er udformet som en form for pavillon med et stort udhæng, der udvisker grænsen mellem inde og ude.

Den eksisterende bygning er indrettet til administration. Dertil er facaderne er blevet pudset, og taget har fået nye sortglaserede tegl.

Tilsammen danner de fire bygninger et indre torv, der er forbundet med stisystemet og med et mindre trædæk til uformelt ophold. Torvet er mere end blot en skolegård; det er et lokalt samlingssted for områdets beboere.

Sophienborg Skole er skabt med vægt på identitet og fleksibilitet. Klasselokaler, fag-, gruppe- og pauseområder er tilpasset elevernes udvikling og understøtter varierede undervisningsformer. Der er skabt plads til eleverne indgår i forskellige fællesskaber, der strækker sig fra to personer til grupper, klasser, dobbeltklasser og hele trinnet.

LANDSKAB
Skolen er kendetegnet ved sit særlige fokus på bevægelse og naturoplevelser, hvilket er afspejlet i udformning af udeområderne. Alle udearealer kan benyttes udenfor skolens åbningstid og er indrettet med løbebaner, atletikbaner, boldbaner & bordtennisborde og legeplads, mooncar bane & motorikbaner samt læringsrum, grillplads og pause- og udsigtssteder.

FAKTABOKS
Bygherre: Hillerød Kommune
Opgaveform: Totalentreprisekonkurrence
Samarbejdspartnere: Omega Gruppen A/S, Totalentreprenører, Lemming og Eriksson – Rådgivende ingeniører A/S
Rådgivningsform: Totalrådgivning/
Status: 1. Præmie i indbudt konkurrence
Opførelsesår: 2009-2011

Henter Billede