ProjektSØSTER SOPHIES MINDE

Projektbeskrivelse

SØSTER SOPHIES MINDE Projektbeskrivelse

Kontakt

X

SØSTER SOPHIES MINDE

SØSTER SOPHIES MINDE – EN DEL AF FREDERIKSBERG

Afsluttet parallelopdrag oktober 2013

Søster Sophies Minde som en del af Diakonissestiftelsen fra 1954 skal energirenoveres og samtlige installationer udskiftes. Desuden skal der etableres  to nye tagetager til moderne seniorboliger. En tilbygning mod hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej skal rumme lokaler til undervisningsformål med høj IT standard og café på gadeniveau.

Søster Sophies Minde som et godt eksempel på den sociale bæredygtighed skal fremover rumme dyre og billige boliger, bofællesskaber for psykisk syge, undervisningsfaciliteter til SOSU elever og sygeplejestuderende, café og butik samt fællesstuen til Diakonissestiftelsens beboere.

Vi iklæder det ”gamle”Søster Sophies Minde en ny varm kappe af tegl der er energioptimeret og samtidigt samler husets funktioner under et tag.

For at gribe hjørnet og udtrykke husets indre dynamik har vi klædt hjørnebygningen i kobber i en blød form der både skaber fart og inviterer til komsammen. Med kobberhjørnet markeres Diakonissestiftelsen som et dynamisk fyrtårn og byder indenfor i en verden af åbenhed.  Frederiksbergs former og materialitet afspejler sig i en transformeret modernitet der læner sig opad historien.

Henter Billede