ProjektTextilhaven almene boliger Rørvigvej

Projektbeskrivelse

Textilhaven almene boliger Rørvigvej Projektbeskrivelse

Kontakt

Kontaktperson: Lars Andersen

X

Textilhaven almene boliger Rørvigvej

20 ALMENE LEJLIGHEDER OPFØRT I TRÆELEMENTER

Projektet omfatter nybyg af 20 almene boliger omkring et fælles uderum. Opgaven er udført på baggrund af et skitseforslag, som JJW udfordrede og – gennem en meget positiv udviklingsproces sammen bygherre, entreprenør og myndigheder – fik løftet både ift. arkitektur, byggeteknik og byggetid.

Resultatet er et karakterfuldt byggeri, der er i tråd med JJWs devise og mål om at ’særliggøre det almindelige’ – at skabe smukke, funktionelle og holdbare rammer om hverdagslivet.

ARKITEKTUREN SKRIVER SIG IND I KONTEKSTEN
Textilhaven består af 3 blokke eller længer, der omkranser det åbne fællesareal med landskabsrum, køkkenhaver, skure og p-areal. En del af bebyggelsen er i 1½ plan udformet med saddeltage, tagvinduer og kviste, en del er i 2 plan og udformet med ensidig taghældning. På denne måde skriver den samlede bebyggelse sig ind det omgivende kvarters landsbytypologi og danner et varieret botilbud omkring et tydeligt fælles gårdrum.

Det fælles uderum danner baggrund for adgangen til de enkelte boliger, der til dels foregår direkte, til dels foregår via udepåliggende trapper og altangange. Ud over det fælles udeområde har boligerne i stueetagen en privat have eller terrasse.

MATERIALEVALG

Alle blokke er opført i træelementer med ophængte teglskaller i 4 rødlige nuancer, der skaber et dæmpet spil i facaden og refererer til landsbyens kirke, der kan ses fra bebyggelsen.

Brugen af brændte teglskaller opsat på klink er en nyfortolkning af brugen af tegl, som fremstår meget klassisk i sin materialitet, og som har de samme positive egenskaber som traditionelle teglfacader. Det er et robust materiale, der patinerer smukt, har en lang levetid og bibeholder sin kvalitet. Også tagene er hovedsageligt i tegl, hvilket giver den samlede bebyggelse en klar identitet.

BÆREDYGTIGHED

Projektet er  lavenergibyggeri og opført i træelementer der belaster miljøet så lidt som muligt. Landskabsprojektet har indarbejdet LAR-løsninger med nedsivning af regnvand til regnbede. Stier løber gennem de åbne grønne arealer og giver tilgængelighed for alle. Byggeriet skaber herved en sammenhæng med sine omgivelser der er med til at understøtte sociale møder på tværs.

FAKTA

Sted / Rørvigvej 6, 4500 Nykøbing Sj.
Bygherre / Boligselskabet af 1942, Nykøbing Sj.
Kontakt / Bygherrerådgiver Ole Schou, Schou & Birkendorf Rådgivende Arkitekter, Havnegade 4 1. sal, 4300 Holbæk. Tel. 72207044.
År / juli 2018-sept. 2020.
Areal / 1548 m² brutto boligareal og 98 m2 skure og miljøstation
Projektsum / 16,3 mio. kr. ekskl. moms
Opgaveform / Delt rådgivning i totalentreprise, overgået til fagentreprise efter entreprenør-konkurs.
JJW rolle / Arkitekt – og landskabsrådgivning
JJW ydelser / Projekteringsledelse, design, dispositionsforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt
Samarbejdspartnere / Bent Nygaard Sørensen (entreprenør), Hundsbæk og Henriksen (ingeniør), Gade og Mortensen (akustik)
Miljøtiltag / LAR, Lavenergiklasse 2015

Henter Billede