ProjektTrommen

Projektbeskrivelse

Trommen Projektbeskrivelse

Arbejdsområde

Læring og kultur

Samarbejdspartner

Rambøll A/S

Kontakt

Kontaktperson: Janne Raahauge Dyhr

X

Trommen

INDRETNING AF TROMMEN I HØRSHOLM

Som underrådgivere til Rambøll har JJW Arkitekter været ansvarlige for nyindretning af trommesalene i Kulturhuset Trommen. Den bevaringsværdige bygning består af to karakteristiske runde sale: Trommesalen og Lille Trommen. Trommen er et kulturhus, der hen over året lægger hus til mange forskellige arrangementer. Derfor har der fra bygherres side været et stort fokus på multifunktionalitet gennem hele processen

For at imødekomme dette er der i Trommesalen – udover en svævende balkon – udviklet en skræddersyet, mobil teleskoptribune med plads til 275 personer. Når den er udrullet kan salen rumme op til 700 stående gæster. Derudover er der opført et nyt kontrolrum samt nye faciliteter blandt andet i form af et nyt, stort lærred og lydanlæg til filmforevisning.

Lyd, lys og nye møbler
I renoveringsprojektet har akustikforbedringer, ny belysning samt ny møblering spillet store roller.

Der er etableret lyddæmpning i loftet i form af sorte balloner, som kan pustes op efter behov. Derudover har vi som designansvarlige arbejdet med lyssætningen, hvor der er etableret nyt lys, der indgår i samspil med den nye akustikregulering.

Den nye farvesætning respekterer og fritsætter den eksisterende bygnings identitet og karakter – i det ganske særlige murværk i gule tegl. For ikke at konkurrere med husets mange aktiviteter er salene indrettet i grå nuancer, der danner en neutral baggrund. Den nyetablerede svævende balkon holdes, ligesom det ny kontrolrum, i sort, så begge dele træder i baggrunden, når lyset slukkes.

De høje krav om multifunktionalitet, fleksibilitet og høj kvalitet krævede en ganske særlig stol. Efter tre måneders søgen blandt eksisterende stole besluttede vi sammen med bygherren at udvikle en helt ny stol, som matcher kulturhusets specifikke behov. I lille Trommen er de nye stole er fastkoblede et ligeledes specialdesignet tribunesystem, som gør det muligt at køre stole og tribune ud af salene ifm. aktiviteter med stående publikum.”

Hørsholm Kommune er bygherre på renoveringsprojektet. Det bevaringsværdige bygningsværk Trommen fra 1987 af Knud Munk er tegnet blot et år efter Planetariet.

FAKTA
Renovering af Trommen i Hørsholm
Sted / Bibliotekstorvet 1
Bygherre / Hørsholm Kommune
År / april 2016 – april 2017
Areal / 1.300 m²
Udbudsform / Arkitektrådgivning, underrådgiver for Rambøll
JJW ROLLE / Arkitektrådgivning, indretning (underrådgiver til Rambøll)
JJW ydelser / Design, indretning og farvesætning, brugerproces, behovsafklaring, udarbejdelse af specialinventar, identitet.

Henter Billede