REJSEGILDE PÅ HEMPEL KOLLEGIET, DTU

August 2017 står Hempel Kollegiet, DTU færdigt på DTU Lyngby Campus med møblerede studieboliger til 200 danske og internationale studerende. H-Kollegie Fonden er bygherre på det 7.400 m² store byggeri, der er muliggjort med en stor donation fra Hempel Fonden.

Mandag d. 24. oktober var der rejsegilde med taler af Claus Nielsen, Universitetsdirektør DTU, Tjørn Djurhuus, afdelingschef B. Nygaard Sørensen A/S, Richard Sand, Formand Hempel Fonden, og Anders Holst Jensen fra JJW Arkitekter.

Universitetsdirektør Claus Nielsen sagde blandt andet

Det nye kollegium er et stærkt plus for DTU og for vores studerende. Forudsætningen for at vi kan modtage, og ikke mindst sende vores egne studerende ud gennem vores udvekslingsprogrammer til andre eliteuniversiteter, er også at vi har nogle attraktive studieboliger at tilbyde de studerende. Og det er der ingen tvivl om, at vi kan tilbyde med Hempel Kollegiet.

 

Tjørn Djurhuus fra B. Nygaard Sørensen A/S fremhævede, hvordan det er forbundet med en vis portion ærefrygt at bygge på DTU

Her er det ikke bare fru Hansens kaffekopper, der ryster og kan risikere at ryge på gulvet. Det kan være flere års forskning, der går tabt, hvis vi ikke tilpasser vores arbejde og har dyb respekt for de omgivelser, vi arbejder i.

Hempel Fondens formand, Richard Sand, roste alle involverede parter for en stor og engageret indsats.

GENBRUGSTEGL
En del af kollegiet er muret op af genbrugssten fra gamle nedrevne bygninger. Stenene er efterfølgende blevet renset op, og for at muliggøre at stenene kan pilles ned og genbruges igen om 100 år, er de muret med en særlig kalkmørtel. Vinduespartierne er monteret i kompositrammer, hvilket betyder både tidsbesparelse og at man hurtigere får lukket og beskyttet vinduerne. Malingen kommer selvfølgelig fra Hempel.

JJW’s Anders Holst Jensen roste blandt andet bygherren for at holde fast i rejsegilde-traditionen som et socialt arrangement, hvor alle involverede parter i et byggeri møder hinanden fysisk og hermed understreger, at ethvert byggeri er et samarbejdsprojekt. Derudover fremhævede han anvendelsen af genbrugssten, ligesom han roste alle parter for at bidrage til en træstrategi, der medfører, at man bevarer så mange af områdets eksisterende træer som muligt.

Læs mere om Rejsegildet på DTUs hjemmeside

 

FAKTA
Hempel Kollegiet, DTU – 200 kollegieboliger
Bygherre: H-Kollegie Fonden
Totalentreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S
Bygherrerådgiver: Wissenberg og Arkitema Architects
Administrator: KAB
Ingeniør: Bascon
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab
Areal: 7.400 m²
År: 2015 – 2017

27/10/16

Henter Billede