REJSEGILDE PÅ HOLMEGÅRDSSKOLEN I HVIDOVRE

REJSEGILDE PÅ HOLMEGÅRDSSKOLEN I HVIDOVRE

Sikke en dejlig dag at stå her til Holmegårdsskolens rejsegilde

 

Solen skinnede, da det fredag den 14. august blev fejret, at byggeriet på Holmegårdsskolen i Hvidovre nu er nået til tops. Den flotte gamle skole fra 1940 er i øjeblikket under omdannelse og bliver med opførelsen af to nye bygninger til indskoling og udskoling, samt ombygning af den eksisterende hovedbygning udvidet og tilpasset til at understøtte en moderne folkeskole med fleksible læringsrum og tæt forbindelse til lokalområdet.

Der var taler af Helle Adelborg Borgmester i Hvidovre Kommune, Leo Jørgensen fra Entreprenørfirmaet Einar Kornerup og Katja Viltoft Partner hos JJW Arkitekter, der takkede alle de involverede samarbejdspartnerne og glædede sig over projektet:

At bygge skoler er noget af det mest meningsfulde man kan være med til, fordi det er rammerne om børns og unges faglige og sociale udvikling. På samme tid er skolen en central brik i samfundet og i lokalområdet. Det er hele lokalområdets mødested. Et offentligt rum der tilhører alle borger og en arbejdsplads for de mange ildsjæle blandt lærere, pædagoger og andre medarbejdere.
At bygge skoler er at bygge samfund, en på én gang uendelig opgave og samtidig meget praktisk og jordnær.

 

Efter talerne var der is og pølser i solen til håndværkere og alle elever og lærer, der havde fulgt med på afstand og fra skærme i deres klasser.

Hvidovre Kommune er bygherre på projektet, der udføres med JJW Arkitekter som totalrådgiver, EKJ Rådgivende Ingeniører som rådgiver på ingeniørydelserne og Einar Kornerup som hovedentreprenør.

 

17/08/20

Henter Billede