RENOVERING AF GENTOFTE HOSPITAL

Entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, rådgivervirksomheden Alectia og JJW Arkitekter skal renovere Bygning D1 på Gentofte Hospital.

Den vestlige fløj i Bygning D1 ser i dag stort set ud, som da hospitalet blev opført i 1927. Derfor er interiøret og faciliteterne nu ved at være nedslidte og trænger til en gennemgribende renovering.

Gert Olsen er projektleder på Gentofte Hospital og forklarer:

”Før havde vi primært 4-6 mandsstuer, men i dag har vi ikke behov for så mange sengepladser, da patientbehandling oftest foregår ambulant. Nu får vi enmandsstuer, hvilket har flere fordele såsom mindre smittespredning blandt patienter og mere privatliv. Desuden bliver det nemmere for det kliniske personale at undersøge indlagte patienter på stuen”.

 

Bygningen får ambulatorium i stueetagen, sengeafdelinger på 1. og 2. etage samt administrations- og kontorfaciliteter øverst. Gennem hele processen er der fokus på at bygge så fleksibelt som muligt, så bygningen kan rumme forskellige medicinske specialer. Samtidig tager teamet højde for, at Gentofte Hospital får andre behov i fremtiden.

”Når vi bygger, er nøgleordet fleksibilitet. Man skal nemt kunne ændre bygningen til andre formål og til anden anvendelse, end hvad der er i udsigt nu,” siger Michael Møller, markedschef ved Alectia.

 

JJW STÅR FOR DEN ARKITEKTONISKE LINJE
En af JJW Arkitekters opgaver er at definere den arkitektoniske linje, Skou Gruppen skal bygge efter. Her bliver der særligt lagt vægt på en indretning, som skaber et fysisk attraktivt arbejdsmiljø og bidrager til patienters velvære og restituering.

”Mange undersøgelser viser, at kunst i hospitalsmiljøer har en positiv indflydelse på patienternes sygdomsforløb. Derfor har vi bl.a. valgt, at væggene på de nye enmandsstuer skal have kunstnerisk udsmykket tapet,” forklarer Katja Viltoft, arkitekt, indehaver og leder af Erhverv og Sundhed hos JJW Arkitekter.

 

Martin Skou Heidemann, administrerende direktør for Skou Gruppen fortæller:

”Det er spændende at varetage hospitalsbyggerier, fordi det er mere indviklet end andre byggerier. Fx er der meget teknik, som skal bygges ind på den helt rigtige måde både i forhold til funktion og rengøring”.

 

Den indvendige totalrenovering af bygningens fire etager begynder til sommer, og renoveringsprojektet forventes færdigt til sommeren 2016.

 

12/05/15

Henter Billede