SARA ETTRUP I ARKITEKTEN LYD

Hvorfor har nutidens arkitekter så svært ved at tage bladet fra munden? Og hvad skal der egentlig til for, at de gør det noget mere?For 100 år siden var det helt naturligt at høre kendte arkitekter revse både samfundet og hinandens arbejde. Men i dag er debatten forstummet, og arkitekter fylder ganske lidt i den offentlige samtale.”

 

Det undersøger journalist Tobias Moe i denne podcast ved at interviewe nogle af branchens mest markante stemmer. Mød: Martin Keiding, chefredaktør for Arkitekten, Kasper Lægring, ung debattør og ph.d.stipendiat ved KADK, Sara Ettrup, blogger og arkitekt, Karsten Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken og Nikolaj Sveistrup, programchef på DAC”

Hør programmet her   hvor Sara Ettrup peger på arkitektens evne til at tænke i helheder og skabe fysiske forlig og sammenhænge mellem de mange forskellige parametre et byggeri indbefatter med alt fra lovgivning til tyngdekraft.

Med evnen til at kunne forstille os f.eks. politiske  beslutningers fysiske konsekvenser og potentialer, kan vi arkitekter være med til at perspektivere og udfolde en debat ved hjælp af det billedsprog, vi er vant til at benytte os af både visuelt og verbalt.”

 

 

 

 

27/02/17

Henter Billede