SKOLEN I SYDHAVNEN VINDER WAN EDUCATION AWARD 2016

Vi er glade og stolte over, at Skolen i Sydhavnen har vundet årets WAN Education Award. Skolen var oppe imod 5 andre uddannelsesbyggerier fra hele verden: en Japansk daginstitution, en skole i Tyrkiet, et uddannelsescenter for social retfærdighed i USA, et amerikansk college og en skole i Zambia.

THIS IS JUST SO DANISH AND CLEVER
Juryen til Wan Education Award består af en række kompetente fagpersoner, der alle har mange års erfaring med uddannelsesbyggerier. Juryen motiverer prisen med

I think that the kids would definitely love it, no doubt about it. It’s been done with a really rigorous and intelligent plan that is not in any way wilful, which is incredible. It’s a really clever and wonderful piece of architecture. (…) “This is just so Danish and clever, it’s playful, it’s happy and it looks like a happy space to be. Which I think we can all agree on, schools are meant to be our happiest days after all!


Læs om Skolen i Sydhavnen som vinder af årets WAN Education Award 

Lars Lindeberg, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter er stolt over den internationale anerkendelse, der viser, at det er muligt at lave god arkitektur i øjenhøjde med børnene og deres behov.

”At Skolen i Sydhavnen vinder en stor international arkitekturpris, ser jeg som en anerkendelse af, at dansk arkitektur kan noget særligt. Det skal vi værne om i fremtiden. Vi skal holde fast i vores store ambitioner på arkitekturområdet med kvalitet og bæredygtighed som iboende elementer. Ikke blot fordi vores arkitektur- og designtraditioner gør Danmark til et bedre sted at leve, men også fordi det er med til at markedsføre os internationalt og samtidig skaber potentialer for øget eksport. På fagets, tegnestuens og vores samarbejdspartneres vegne er jeg stolt over anerkendelsen, ligesom jeg takker Københavns Kommune for at have modet og ambitionerne på skoleområdet. Dejligt at København er en by, der har ambitioner for sine familier og skaber rammerne for gode offentlige byggerier.”

 

I København er der store ambitioner på folkeskoleområdet, og overborgmester Frank Jensen (S) er stolt af, at skolen nu også får stor opmærksomhed fra udlandet

Det er en mærkesag for mig, at vi i København skaber de bedste folkeskoler til vores børn. Og det er en fantastisk anerkendelse, at Skolen i Sydhavnen igen står øverst på podiet og denne gang vinder en af verdens største internationale arkitekturpriser. Skolen passer perfekt ind i det omkringliggende byrum og skaber optimale muligheder for blandt andet at inddrage havnen i undervisningen

 

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) udtaler

Skolen i Sydhavnen er en kæmpe gevinst for elever og lærere, der har fået nogle helt unikke rammer at lære og undervise i. Skolen er i den grad udformet med øje for børnenes behov og det er virkelig en stor anerkendelse af et stykke rigtig flot arbejde, at de er løbet med førsteprisen foran skoler og institutioner fra hele verden. Stort tillykke til skolen, København og JJW Arkitekter

 

SKOLEN I SYDHAVNEN
Skolen i Sydhavnen er Københavns Kommunes nye maritime og naturvidenskabelige profilskole, der slog dørene op i forbindelse med skolestart 2015. På Skolen i Sydhavnen trækker man byen ind i skolen og skolen ud i byen, samtidig med at man udnytter skolens placering tæt på vandet til at bruge vandet som et ekstra klasseværelse. Skolen er udviklet på børnenes præmisser, så arkitekturen understøtter børnenes læring og sociale udvikling. Bygningen opfordrer til, at børnene bevæger sig og mødes på kryds og tværs. Derfor er der legepladser på alle tage, og indvending er der varierede rum og store amfitrapper, der fungerer som naturlige samlingspunkter. Skolen i Sydhavnen har tidligere vundet “Årets Skolebyggeri” og “Årets byggeri”.

WAN AWARDS
WAN Awards har gennem de seneste år udviklet sig til et af verdens største arkitekturpris-programmer med over 1.300 indstillinger, der vurderes af 317 fagdommere.

FAKTA – SKOLEN I SYDHAVNEN
Projekt: Nybyggeri – Folkeskole
Bygherre: Københavns Kommune, Børne- & Ungdomsforvaltningen
År: 2006 – 2015
Areal: 9.500 m²
Arkitekt: JJW Arkitekter (Totalrådgiver)
Ingeniør: NIRAS
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Storentreprenører: B. Nygaard Sørensen A/S, G.V.L. Entreprise A/S, Lindpro og Jakon A/S
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel
Foto: Torben Eskerod

 

 

18/03/16

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede