SKOLEN I SYDHAVNEN I MAGASINET SKOLEN

Magasinet Skolen # 6 – 2014 er et temanummer om Natur og Teknik og bringer en artikel om Skolen I Sydhavnen, Københavns Kommunes kommende maritime og naturfaglige profilskole. Vandet bliver en integreret del af børnenes hverdag, og fagfolk fra Det Maritime Ungdomshus har udviklet guidelines for en dagligdag tæt på vandet.

I artiklen fortæller Lars B. Lindeberg, partner og leder af JJW Arkitekters afdeling for Læring og Kultur: ”Skoleområdet er præget af skiftende pædagogiske strømninger. I nogle perioder anbefales det, at al undervisning foregår i åbne rum, hvorefter det klassiske klasselokale er tidens diskurs. Vi bestræber os på at overskride strømningerne ved at udvikle skoler, der er tilpasningsdygtige og robuste”.

Projekteringsleder Lars Christensen supplerer: ”For at give tryghed til de mindre børn har indskolingen sit eget område med mindre klynger, der er adskilt fra de øvrige elever. De større elever fra mellemtrinet og udskolingen deler ét stort, aldersintegreret område fordelt på to etager, hvor eleverne bliver en del af et større fællesskab på tværs af klassetrin – disse etager kan med enkle midler konverteres til at være trindelte”.

Læs ”Ny profilskole i Sydhavnen” i den digitale udgave af Magasinet Skolen

03/12/14

Tilknyttet SKOLEN I SYDHAVNEN

Henter Billede