STEDSANS IN THE WOODS

Efter at have kørt tagrestauranten Stedsans Østergro i en årrække tager Mette Helbæk og Flemming Hansen nu skridtet helt ud. De har solgt deres hus og flyttet deres familie langt ud i den svenske skov, nærmere bestemt i nærheden af den lille landsby Bohult i Halland. Her vil de realisere Stedsans in the Woods.

Stedsans in the woods åbner sommeren 2017. Ambitionen er at skabe et ”sted, hvor den vilde natur møder de smukkeste, luksuriøse måltider, et sted til at slappe af og pleje sjælen, et sted for permakultur landbrug”.

MÅLTIDET ER I CENTRUM

Det bæredygtige måltid – hvor afstanden fra jord til bord måles i meter fremfor kilometer – er hjertet i Stedsans in the Woods.

Denne ambition kræver naturligvis fysiske rammer og JJW Arkitekter er designere og bygherrerådgivere på hovedbygningen. Bygningen opføres som et 10 meter højt drivhus på 800 m2, der bliver kombination af restaurant, køkken, drivhus og familiens private bolig.  Bygningen kombinerer ude og ind på en ny måde, og sikrer gæsterne en oplevelse i tæt kontakt med naturen.

Læs mere om Stedsans in the Woods på www.stedsans.org

Ole Hornbek, kreativ direktør, fremhæver hvordan Stedsans in the Woods sammentænker bæredygtighed, natur og kultur på en ny måde.

Stedsans in the Woods er et utroligt interessant projekt, der går hele vejen med hensyn til bæredygtighed. Projektet viser, hvad nutidens ferieoplevelser også kan være og ligger helt i tråd med JJW Arkitekters fokus på at bæredygtighed skal være en naturlig del af vores projekter. Lokalt fremstillede fødevarer tærer mindre på vores ressourcer og er derudover både sundere og friskere. På denne måde er Stedsans unikt i sig selv, og giver gæsterne gode oplevelser i den smukke svenske natur. Derudover inspirerer Stedsans potentielt også andre til at handle lokalt og bæredygtigt i deres lokale supermarkeder. Vi ser det som et privilegie at være en del af et så kompromisløst projekt, der bidrager til at gøre vores verden mere bæredygtig.

 

STØT STEDSANS IN THE WOODS PÅ KICKSTARTER

Frem til 1. februar kører Stedsans in the Woods en fundraising-kampagne på Kickstarter. Se mere om mulighederne for af støtte projektet på Kickstarter-kampagnen.

RESPEKT FOR NATUREN

Sara Ettrup er sagsarkitekt på projektet og uddyber

Planen er at lave et stort drivhus ude i skoven, 25 meter fra søen, hvor gæster spiser ved et langbord i den ene ende af huset og familien bor i den anden i nogle isolerede bokse 3 meter oppe. Jeg ser projektet som en god mulighed for at kombinere JJW Arkitekters tilgang til bæredygtighed med vores mål om at særliggøre det almindelige. Stedsans in the Woods gør madoplevelsen til noget særligt og vi udvikler rammerne, der med respekt for naturen med enkle og funktionelle løsninger hjælper med at indfri Mette og Flemmings fantastiske visioner.

 

Når Stedsans in the Woods åbner er tanken, at gæsterne ankommer til middag fredag eller lørdag, overnatter i hytter ved søen, hvorefter de står op til nordisk morgenmad i det fri.

Hytterne opføres af Københavns Møbelsnedkeri 

Følg Stedsans in the Woods’ rejse på deres Instagram-profil 

16/01/17

Henter Billede