SUND OMSTILLING MED INDEKLIMA

Katja Viltoft deltog torsdag d. 25. januar i en paneldebat til Realdanias konference SUND OMSTILLING MED INDEKLIMA. På konferencen gav en række erhvervsfolk, kommunale beslutningstagere, investorer og rådgivere deres bud på, hvordan vi konkret gør indeklimaet og den sunde omstilling til en del af den grønne omstilling.

I paneldebatten blev der samlet op på udfordringer og ideer fra dagen og diskuteret nye tilgange og initiativer.

Katja pegede bl.a. på følgende udfordringer:

1: Bygherrerne og kassetænkningen:

De fysiske rammer spiller ind på alt fra sygefravær på arbejdspladsen til indlæringsevne og lyst til at gå i skole. Den økonomiske fordel der kommer ud af et godt indeklima bliver ikke omsat til økonomi der kan investeres i indeklimaet. Der skal nogle større totaløkonomiske beregninger i spil, som understøtter at det kan betale sig at investere i sunde byggerier og godt indeklima.

 
2: Rådgivernes ansvar:

Arkitekterne har i mange år ikke taget indeklima alvorligt nok… lyd og luft er usynlig, den kan ikke ses på de fine visualiseringer, men den får sammen med luften 80% af opmærksomheden og kritikken, når byggerierne tages i brug. Så arkitekterne skal tage lyd, lys og luft til sig, og arbejde med det som lige så væsentlige designværktøjer som alle de andre designparametre. Og ingeniørerne skal bidrage med deres specialviden til at lave kvalitative løsninger og ikke bare løsninger hvor lovkrav er opfyldt. Så mere viden om indeklima hos både arkitekter og ingeniører.”

 

Læs mere om konferencen på Realdanias hjemmeside.

24/01/18

Henter Billede