To bud på fremtidens boliger videre

TO BUD PÅ FREMTIDENS BOLIGER VIDERE I STATENS KUNSTFONDS OG REALDANIAS BOLIGLABORATORIUM

Vi er glade for at have hele to projekter med blandt de 16 udvalgte projekter til Statens Kunstfonds og Realdanias Boliglaboratorium. Boliglaboratorium er etableret for at genstarte og gentænke det danske boligbyggeri, og vi søger med de to udvalgte projekter at udvikle nye bæredygtige måder at bo sammen på – på tværs af alder og livssituationer, og inden for en økonomisk ramme, hvor alle kan være med.

GENERATIONERNES TRÆHUS
Byggepartnerskabet &Os, som JJW Arkitekter er en del af, er gået videre med ’Generationernes Træhus’ – en ny type højt byhus, bygget bæredygtigt i træ. Et socialt bæredygtigt hus med fællesskab og delekultur som omdrejningspunkt, og et hus, som alle lag i samfundet har råd til at bo i.

Byggepartnerskabet &Os har budt ind med ‘Generationernes Træhus’ sammen med KAB, Boligselskabet AKB København, Brabrand Boligforening, Boligforeningen 3B, Himmerland Boligforening og SAB samvirkende boligselskaber.

ET ALMENT BØRNEFAMILIEBOFÆLLESSKAB
Sammen med Domea.dk og Boligorganisationen Domea Vordingborg er vi gået videre med forslaget til en almen bofællesskabsbebyggelse, der tiltrækker ressourcestærke beboere i udkanten af Danmark samtidig med, at familier, par eller singler får et boligmæssigt alternativ, der inviterer til mere fællesskab og livskvalitet.

Projektet er udviklet i samarbejde mellem Domea.dk på vegne af Boligorganisationen Domea Vordingborg, JJW Arkitekter, Arkitektfirmaet Friis Andersen og Lyngkilde.

 

I alt 16 ud af 66 indkomne bud er blevet udvalgt til næste runde, hvor 5-7 projekter bliver udvalgt til at indgå som projektbyggerier i Boliglaboratorium.

Læs mere om Boliglaboratorium og de 14 øvrige udvalgte projekter hos Statens Kunstfond

04/06/20

Henter Billede