Udvalgt til ‘Boligbyggeri fra 4 til 1 planet’

Vi meget stolte over, at vi sammen med visionære Domea.dk, Boligselskabet Sydsjælland og Friis Andersen Arkitekter er udvalgt til partnerskabet ’Boligbyggeri fra 4 til 1 planet’.

Som rådgiver er det fantastisk, at få lov til at arbejde sammen med ambitiøse bygherrer – særligt når det er på klimaets vegne!

Vi er, blandt mange ansøgere, udvalgt af Villum Fonden og Realdania til at afsøge nye, konkrete og bygbare løsninger, til en markant reduktion af klimaaftrykket fra byggeri. Med bevillingen forpligter vi os til at stile efter en klimabelastning på kun 2,5 kg CO2-ækv/m2/år i forbindelsen med opførelsen af et nyt blandet bofællesskab i Vordingborg. Dette er en fjerdedel af den gennemsnitlige klimabelastning ved nybyggeri i Danmark i dag!

Stor tak for støtten til Realdania og Villum Fonden. Vi ved, at det bliver udfordrende og kræver nytænkning, men sammen med Boligselskabet Sydsjælland og Domea.dk glæder vi os til at finde konkrete løsninger, der kan skaleres inden for alment byggeri – så vi ikke alene bygger klimavenligt, men også gennemtænkt og langtidsholdbart.

Læs mere om initiativet ’Boligbyggeri fra 4 til 1 planet’ hos Realdania.

09/02/23

Henter Billede